O femeie a fost înghițită de un piton. Trupul său a fost descoperit aproape intact

piton indonezia
Foto: Captură video The Global Mirror (YouTube)

Trupul unei femei din Indonezia a fost descoperit într-un piton, relatează BBC. Femeia în vârstă de aproximativ 50 de ani a fost ucisă și înghițită de șarpele uriaș.

Jahrah, femeia din provincia Jambi, nu s-a mai întors de la muncă duminică. Ea lucra la o plantație de arbori de cauciuc.

După ce a fost dată dispărută s-au organizat mai multe echipe de căutare. După o zi, câțiva săteni au găsit un piton care părea să aibă un stomac foarte mare. Localnicii au ucis pitonul și au descoperit în el corpul femeii.

„Victima a fost descoperită în stomacul unui șarpe”, a declarat șeful de poliție din Jambi pentru media locale. Trupul descoperit era aproape intact.

Șarpele avea peste 5 metri lungime. „După ce i-au tăiat burta, au găsit-o pe Jahrah înăuntru”, a mai spus acesta.

Astfel de incidente sunt rare, însă nu este pentru prima dată când un piton înghite oameni. Două incidente similare au avut loc tot în Indonezia, în 2017 – 2018.

Pitonii își înghit prada întreagă. Fălcile lor sunt conectate de ligamente foarte flexibile, așa că acestea se pot lărgi pentru a înghiți prada voluminoasă.

Pitonii mănâncă de regulă șobolani și alte animale mai mici, însă odată ce au crescut foarte mult nu se mai obosesc cu șobolani deoarece nu se satură, a explicat un expert pentru BBC. Pitonii mari pot înghiți chiar și porci sau vaci.

Vă recomandăm și:

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.