O comună din România vrea să dea gratuit casele nelocuite

FOTO: Zephyrka/Pixabay.com
FOTO: Zephyrka/Pixabay.com

Un primar din județul Botoșani vrea să cumpere toate casele abandonate din comuna sa și apoi să le dea gratuit familiilor tinere cu mulți copii. Primarul din Drăgușeni, Eugen Nechita, a declarat, pentru agerpres.ro, că într-o primă fază au fost inventariate 16 case care sunt nelocuite de mai mulți ani și a început deja discuții cu proprietarii pentru a le vinde administrației locale.

A fost deja cumpărată o casă, iar în bugetul local mai sunt bani pentru încă una. Primarul vrea ca toate casele cumpărate să aibă și teren la dispoziție, pentru ca familiile să-și poată face o gospodărie.

Primarul mai spune că în cazul în care trebuie reparații la case, acestea se vor face cu ajutorul oamenilor din primărie.

Primarul susţine că prin această metodă rezolvă două probleme ale comunităţii, una legată de susţinerea tinerilor care nu au locuinţă, iar a doua legată de salvarea de la degradare a imobilelor nelocuite.

Familiile care vor locui în aceste imobile au fost selectate în baza unor anchete sociale derulate de funcționarii primăriei.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.