O bătrână a sunat la 112 și a cerut ajutor spunând că moare de frig și de singurătate

bătrână constanța
Foto: Captură Știrile PRO TV

O bătrână de 85 de ani din Constanța a sunat la 112 și a cerut ajutor spunând că moare de frig și de singurătate, relatează Știrile PRO TV.

În câteva minute agenții de la poliția locală au ajuns acasă la femeia care stătea în condiții îngrozitoare. Nu avea căldură și nici apă, iar în casă era foarte frig. Fiul și soțul ei au murit în urmă cu peste 10 ani, iar de atunci bătrâna, care a fost tehnician agronom, locuiește singură.

Din când în când mai pornește caloriferul electric, însă nu pentru mult timp, pentru a nu consuma curent.

„I-am spus că sunt disperată, mor de frig în casă și nu știu ce să fac și nu știu unde să mă duc. Asta am simțit”, a relatat Elena Bocioagă pentru sursa citată.

Potrivit Digi 24, în bucătărie erau doar 5 grade.

„Cum am intrat în bucătărie, ne-au înghețat efectiv mâinile și am stat doar câteva minute. Era ca afară, pur și simplu era ca afară”, a povestit Anamaria Rusu, agent la Poliția Locală Constanța.

Polițiștii locali au început o campanie de strângere de fonduri, iar din banii obținuți îi vor plăti bătrânei factura la curent până la vară.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.