Nu știi la ce serial să te uiți după Game of Thrones? Încearcă NOS4A2!

NOS4A2 - Nosferatu
Foto: Zach Dilgard/AMC

După finalul celui mai în vogă serial al ultimilor ani, Game of Thrones, e timpul să căutați o nouă serie care să vă țină cu sufletul la gură. Sugestia noastră este NOS4A2 (pronunțat Nosferatu), de pe AMC.

Seria horror supernatural creată de Jami O’Brien pe baza best-seller-ului NOS4A2, scris de Joe Hill în 2013, va fi lansată la începutul lunii iunie.

Serialul spune povestea lui Charlie Manx, interpretat de Zachary Quinto. Manx este un nemuritor care se hrănește cu sufletele copiilor și apoi depozitează ce rămâne din ele într-un tărâm din propria imaginație.

Manx își găsește, însă, repede un rival pe măsură, pe Vic McQueen (Ashleigh Cummings), o tânără . dintr-o familie obișnuită, dar cu o abilitate supranaturală: poate găsi lucruri pierdute. Pe măsură ce Vic crește, trebuie să se lupte cu adevărul despre ea, părinții și circumstanțele ei, în timp ce se străduiește să îl învingă pe Manx și să-i salveze victimele fără să-și piardă mințile.

NOS4A2 nu este un serial pentru cei slabi de înger. ”Nu am avut mari ambiții pentru NOS4A2. Voiam doar să îi sperii de moarte pe oameni pentru câteva sute de pagini și să le ofer o scăpare din viața banală. Am avut această idee despre povestea unei mașini care funcționează pe baza sufletelor umane în loc de benzină. Șoferul, Charlie Manx, a străbătut drumurile lăturalnice ale Americii timp de aproape un secol, racolând copii, colectându-le spiritele”, scria autorul Joe Hill. Dar rezultatele au fost cu mult peste aşteptările lui, cartea bucurându-se de un succes imens.

Foto: Zach Dilgard/AMC

Hill este cel mai bine vândut autor al New York Times. Până în prezent, peste 12 filme și seriale TV sunt bazate pe operele sale. Scenarista serialului NOS4A2, Jami O’Brien, a mai scris și poveștile producțiilor „Fear the Walking Dead”, „Hells on the Wheels”, „Big Love” și „Flesh and Bone”, care a fost nominalizat pentru Premiul Writer’s Guild.

NOS4A2, o producție AMC cu o distribuție interesantă

Rolul principal în serial este interpretat de Zachary Quinto, care s-a consacrat ca actor în serialul de succes NBC „Heroes”, iar apoi în readaptarea lui JJ Abrams a ”Star Trek” (2007). El l-a interpretat rolul lui Spock în ambele continuări ale filmului,: ”Star Trek Into Darkness” (2013) și ”Star Trek Beyond” (2016).

De asemenea, Quinto a mai jucat și în primul sezon din ”American Horror Story” și a câștigat premiul Critic’s Choice Award și o nominalizare la premiile Emmy.

JJ Smith (Maggie Leigh) și Ashleigh Cummings (Vic McQueen) – NOS4A2 – Sezonul 1, episodul 2 – Photo Credit: Dana Starbard/AMC

Rivala lui Charlie Manx, Vic, este interpretată de actrița australiană Ashleigh Cummings. Alți actori prezenți în producția AMC sunt Olfafur Darri Olafson, Virginia Krull, Ebon Moss-Bachrach și Jakhara J. Smith, toți actori consacrați atât pe micile, cât și pe marile ecrane.

Ashleigh Cummings (Vic McQueen) – NOS4A2 – Sezonul 1, Episodul 3. Foto: Zach Dilgard/AMC

NOS4A2, unul dintre cele mai așteptate seriale din 2019, o are drept producător executiv pe Lauren Corrao, ea fiind în spatele unor spectacole cu mare priză la public, precum „The Daily Show cu Jon Stewart”, „The Colbert Report”, „Chappelle’s Show”, „RENO 911!”, „The Sarah Silverman Programme”, „Tosh.0” și „Workaholics.”

Primul episod din seria NOS4A2 va fi difuzat de AMC în 6 iunie, de la 22:00.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.