Meteorologii au prelungit avertizările de vremea rea și ploi

ploi ploaie
Foto: _Alicja_ / pixabay.com

Administrația Națională de Meteorologie a prelungi avertizările de vremea rea până sâmbătă. În județele Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov și București a fost emis un cod galben de vânt.

Vor fi ploi în jumătatea de nord a țării și pe arii restrânse în rest. De asemenea, la altitudini de peste 1.500 de metri va ninge.

Vremea va fi rece în cea mai mare parte a ţării, până sâmbătă dimineaţă, iar în unele zone noaptea se va forma brumă, anunţă meteorologii.

Ei au emis Cod galben privind intensificări ale vântului, pentru ziua de joi, în judeţele Mehedinţi, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov şi în municipiul Bucureşti. În zonele menţionate, vântul va avea intensificări, cu rafale de 55…65 km/h şi izolat de 70 km/h.

Autoritățile intervin cu utilaje de deszăpezire în mai multe zone montane din județele Brașov, Sibiu și Harghita.

„Ninsoarea a ajuns și în centrul țării! Intervenim cu utilajele de deszăpezire și materiale antiderapante pe mai multe drumuri naționale din zona montană din județele Brașov, Sibiu și Harghita.

Vă rugăm să circulați cu prudență și să adaptați viteza la condițiile de trafic”, transmit autoritățile.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.