Liviu Dragnea: ”Klaus, nu te culca pe o ureche! Poate nu intru la pușcărie”

Liviu Dragnea FOTO: Ionuț Fantaziu/GreatNews
Liviu Dragnea FOTO: Ionuț Fantaziu/GreatNews

Liviu Dragnea, președintele PSD, a anunțat lista de candidați pentru alegerile europarlamentare, dar a lansat și numeroase afirmații care mai de care mai colorate.

”După cum vedeți m-am întors, deși unii au vrut să îmi bage un cuțit în spate. Mă refer la oameni în halat alb”, și-a început Liviu Dragnea conferința de presă de azi.

”În CEX am aprobat lista de candidați pentru alegeri: Rovana Plumb, Carmen Avram, Claudiu Manda, Christian Terhes, Dan Nica, Maria Grapini, Tudor Ciuhodaru, Dragos Benea, Victor Negrescu, Andi Cristea, Natalia Intotero, Gabriela Zoană, Bianca Gavriliță, Emilian Pavel, Doina Pană”, a dezvăluit Dragnea lista PSD pentru europarlamentare.

”Nu am vrut să fac din asta un caz național. O consider o problemă personală. Nu am vrut să tulbur activitatea spitalului. În legătură cu spitalul privat, în primul rând este un spital românesc, cu capital românesc. Eu urmez medicul. Un medic pe care îl știu de mult. Un medic care a reușit o intervenție foarte complicată la Irina. Acolo mi-a zis el să merg. Acolo m-a consultat și m-a îngrijit. Este vorba de doctorul Catană”, a comentat Dragnea pe marginea problemelor sale de sănătate.

”Am hernie de disc și cervicală și lombară”, a dezvăluit Liviu Dragnea, adăugând că nu vrea să fie operat, ci va încerca să facă exerciții fizice și infiltrații.

”Cred că într-un timp rezonabil trebuie discutat acest subiect în CSAT. Trebuie o discuție care să fie purtată și finalizată. Doamna prim-ministru a exprimat la Washington punctul de vedere pe care l-am avut și înainte și pe care îl susține și Guvernul”, a comentat Dragnea pe tema declarațiilor controversate făcute de Viorica Dăncilă despre mutarea ambasadei României din Israel, de la Tel Aviv la Ierusalim.

”Sunt momente în istoria fiecărei țări când are nevoie de sprijin. România are o relație foarte bună cu China pentru că în urmă cu mulți ani a recunoscut… Este un potențial mare de dezvoltare alături de Israel. Acolo trăiesc peste o jumătate de milion de români. România nu are de pierdut, ar avea de câștigat”, a adăugat liderul PSD.

”România a avut întotdeauna relații bune cu statele arabe și le va avea în continuare. Nu știu care sunt cauzele, care sunt motivele. Nu știu dacă informațiile sunt reale”, a dat din colț în colț Dragnea când a fost chestionat pe tema anulării vizitei în România de către Regele Iordaniei Abdullah al II-lea.

Dragnea a vorbit și de problemele sale cu legea, lansând multe atacuri la adresa președintelui Klaus Iohannis. Iată câteva dintre ele:

  • De-abia îl aștept să organizeze referendum. Va fi un prilej foarte bun să răspundă și la alte întrebări: Câte case e nevoie să furi de la stat ca să ajungi președinte? Sau câte dosare penale trebuie închise de prieteni ca să fii președinte?
  • Dar dacă cineva încalcă o lege, problema e la cel care sesizează încălcarea legii? Ar trebui să ne punem semne serioase de întrebare față de cum se aplică legea. Chiar e exagerat ca un român să vrea un complet legal. Cu ce mă avantajează, îmi dă cineva înapoi anii din viață?
  • Sunteți copii tineri, mă rog la bunul Dumnezeu azi în ziua de Bunavestire să nu treceți prin așa ceva. Să nu trăiți asemenea nedreptăți. Statul de drept nu înseamnă statul de drepți. Vă rog să reflectați.
  • Am înțeles că Iohannis vrea să intru în pușcărie. Klaus, nu te culca pe o ureche. Poate nu intru.

”Olguța, mă iei d-aici”, și-a încercat ieșirea Dragnea, care si-a făcut apoi ieșirea, ca un mare actor, sprijinit pe purtătorul de cuvânt al PSD.