Iohannis: Infractorul Dragnea progresează în domeniul fake news

Klaus Iohannis
Foto: Pagina de Facebook Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis l-a numit infractor pe președintele Camerei Deputaților și lider al PSD, Liviu Dragnea.

Președintele a răspuns după atacul lui Dragnea de ieri. Liderul PSD a adus, într-o valiză, mai multe dosare care l-ar viza pe Klaus Iohannis și de care justiția s-ar fi ocupat deficitar.

Despre dosarele pe care Liviu Dragnea le-a prezentat ieri în Parlament, președintele Iohannis a spus că sunt „minciuni PSD-iste adunate în timpul celor cinci campanii”.

„Un infractor ajunge în fruntea statului, infractorul Dragnea s-a cocoțat în fruntea statului, progresează nu în domeniul statului de drept, progresează în domeniul fake news a prezentat ieri este ceea ce se numește fake news, minciuni PSD-iste adunate pentru cele cinci campanii la care a participat în decursul anilor”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

Președintele a vorbit și despre solicitarea ministrului Justiției de revocare a lui Augustin Lazăr. Iohannis a spus că nu va face nimic până ce judecătorii nu vor da un verdict asupra contestației depuse de procurorul general.

„Am o opinie și o voi face cunoscută la momentul potrivit, dar se conturează o abordare a acestui ministu al justiției care este pe lângă lege în privința propunerilor și de numire și de revocare. Nu mai am doar dubii, mă îndrept ușor ușor spre certitudini.

Demersul de revocare a lui Augustin Lazăr este unul aiuritor, penibilă fază. Suntem în faza în care s-a început un demers judiciar, până când judecătorii nu vor da un verdict final nu am de gând să fac nimic. Lazăr a făcut o treabă bună”, a declarat președintele.

Iohannis a adăugat că „ne aflăm într-o zonă în care infractorii încearcă să acapareze justiția”.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.