Încă un miliardar s-a dus în spațiu: Jeff Bezos, zbor de succes cu Blue Origin | VIDEO

Racheta Blue Origin oferă o călătorie succintă la limita orbitei Pământului. Credit: Blue Origin Photo

Cel mai bogat om din lume, cu o avere de peste 200 de miliarde de dolari, a ajuns la o altitudine de 100 kilometri, într-o capsulă propulsată de o rachetă fără pilot.

 

Dacă Richard Branson, un alt miliardar care a deschis calea voiajelor spre spațiu, cu o rachetă care are nevoie de doi piloți, experiența oferită de Jeff Bezos diferă prin faptul că tot procesul este automatizat.

Nu există membri ai echipajului, iar racheta și capsula se întorc la sol, independent una de cealaltă, prima printr-un sistem de ghidaj de propulsie, iar pasagerii cu ajutorul unei parașute.

În capsulă, alături de fondatorul Amazon, a fost și fratele său, Mark Bezos, dar și Wally Funk, o femeie aviator în vârstă de 82 de ani, dar și pe studentul Oliver Daemen, cel mai tânăr om care ajunge în spațiu – 18 ani.

Cei patru au trăit intens experiența spațială, ajungând la o altitudine mai mare decât zborul Virgin Galactic, care a atins 86 de kilometri altitudine.

În cursa spațială a miliardarilor va debuta și Elon Musk, cu proiectul Space X. Cel mai probabil, primul echipaj civil al miliardarului care patronează gigantul Tesla, va ajunge în spațiu în luna septembrie.