Încă un argint pentru România la Tokyo

Foto: Cristian Nistor / COSR / Team Romania

Marius Cozmiuc și Ciprian Tudosă au cucerit medaliile de argint în proba de dublu rame masculin, la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Din cele 4 medalii pe care le-a adunat țara noastră la această ediție a Jocurilor Olimpice, 3 au fost aduse de canotaj, printre care și singurul aur de până acum.

Cei doi români au făcut o cursă excelentă, trecând linia de sosire în 6 minute și 16,58 secunde, la o secundă în urma campionilor, frații croați Martin și Valent Sinkovic.

Cei doi croați au reușit o performanță unică în istoria canotajului, impunându-se în proba de dublu rame, după ce la ediția precedentă a Jocurilor Olimpice, la Rio de Janeiro, câștigaseră întrecerea la dublu vâsle.

Medaliile de bronz au revenit danezilor Frederic Vystavel şi Joachim Sutton (6:19.88).

Cozmiuc și Tudosă au în palmares și medaliile de argint la Campionatele Mondiale din 2018, dar și pe cele de aur la Europenele din 2020.

România a mai câștigat până acum două medalii la Tokyo 2020, la canotaj, aur prin Ancuța Bondar și Simona Radiș (dublu vâsle feminin) și argint prin Mihăiță Țigănescu, Mugurel Semciuc, Ștefan Berariu și Cosmin Pascari (patru rame masculin).

Delegația română speră la încă o medalie prin barca de 8+1 cu cârmaci, tot în întrecerea feminină. Fetele au reușit un record mondial al probei în calificările pentru finala de la Tokyo.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.