Încă o plecare cu scandal din AUR, după Diana Șoșoacă

Anamaria Gavrilă
Anamaria Gavrilă

Deputata Anamaria Gavrilă a anunțat că a demisionat din partidul Alianța pentru Unirea Românilor. Aceasta își acuză colegii că nu au susținut-o în anumite demersuri. De asemenea, îi acuză pe colegii din Deva că nu s-au implicat pentru preluarea Termocentralei Mintia de primărie.

„Sloganele nu țin însă locul acțiunii politice coerente și o atitudine timorată de puterea aparentă a altor partide nu are forța necesară de a impune o nouă viziune pentru România. Iar pentru mine, a continua în această formulă, ar înseamnă a rămâne resemnată că mai mult nu se poate pentru români”, scrie Gavrilă.

Deputata mai spune că a fost „dezamăgită” să constate că după un an de activitate și „contribuție semnificativă la campania locală AUR”, unde a reușit să obțină două locuri de consilieri locali, nu există o echipă pentru „a-i ajuta pe deveni”.

„Le-am cerut consilierilor locali ai AUR, în mai multe rânduri și, din păcate, fără succes, să propună o hotărâre de Consiliu Local pentru preluarea Termocentralei Mintia la Primărie. Era o oportunitate și o ultimă speranță de rezolvare a problemei termoficării centralizate pentru iarna următoare după ce primarul a refuzat să vină cu o soluție.

Pe aceeași temă, a rezolvării încălzirii în Deva și a apărării Termocentralei Mintia, am avut prea puțin sprijin din partea conducerii centrale a AUR în momentele în care am făcut demersuri pentru a-l convinge pe Ministrul Energiei, Virgil Popescu, să renunțe la planul de vânzare a termocentralei la preț de fier vechi și să ia decizii în beneficiul devenilor. De asemenea, nu am primit susținerea necesară pentru a iniția o moțiune simplă împotriva Ministrului Energiei, Virgil Popescu, care recent s-a dovedit a fi cu adevărat un trădător de țară și un om fără caracter, lăsând mii de oameni în frig la Deva în plină pandemie și încercând să aloce 600 de milioane de euro prin PNRR unei firme de casă a partidului său”, mai scrie Gavrilă.

Gavrilă acuză conducerea centrală a partidului și spune că „românii au nevoie de lideri care să demonstreze curaj, integritate și autenticitate, au nevoie de lideri care să îi unească în jurul unui proiect ambițios”.