Gest emoționant făcut de polițiștii locali pentru o bătrână de 80 de ani care a sunat la telefonul cetățeanului

bătrână
Foto: Poliția Locală a Municipiului Bacău

Polițiștii locali din Bacău au ajutat o bătrână în vârstă de 80 de ani care rămăsese fără medicamente, iar din cauza temperaturilor foarte scăzute și a problemelor de sănătate nu putea ieși din casă.

Marți seara, pe la ora 19.00, femeia a sunat la telefonul cetățeanului 0234/986 pentru a cere ajutor. Bătrâna avea nevoie de mai multe medicamente de la farmacie.

Un echipaj din cadrul Serviciului Ordine Publică și Evidența Persoanei s-a deplasat la farmacie, a cumpărat medicamentele prescrise conform rețetei, și le-a înmânat femeii la domiciliul său, fără a-i solicita contravaloarea lor.

„În această perioadă persoanele în vârstă au nevoie de sprijin, mai ales dacă au și anumite probleme de sănătate, de aceea vă îndemnăm să aveți bunăvoință și dacă aveți vecini în vârstă să le fiți sprijin!

Vă transmitem și faptul că suntem deschiși la astfel de solicitări și că putem veni în ajutorul cetățenilor din municipiul Bacău aflați în situații similare!”, a transmis Poliția Locală a Municipiului Bacău pe pagina oficială de Facebook.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.