Experiența neplăcută a unui turist care s-a simțit „furat” la Straja: „Nu mai arătați poze cu pârtiile, sunteți zero!”

Foto: Captură Alex Gherase (TikTok)

Alex Gherase, un tânăr din Pitești care a mers la ski în stațiunea Straja din județul Hunedoara, a fost indignat de faptul că parcarea pusă la dispoziție de hotel era la 1,5 kilometri distanță de unitatea de cazare.

Din acest motiv, el ar fi trebuit să plătească – dincolo de taxa de parcare de 35 de lei pe zi – încă 35 de lei unor indivizi cu dube, care să îi care bagajele de la parcare până la hotel.

Bărbatul a considerat că prețul este mult prea mare, mai ales că de la el de-acasă până la Straja, drumul cu mașina îl costase 100 de lei.

Așa că a decis să își care singur toate bagajele, chiar dacă a trebuit să facă 2-3 drumuri de la hotel până la parcare, și a pierdut astfel o jumătate de zi.

Tânărul a povestit întreaga întâmplare într-un clip pe TikTok, care s-a viralizat și a strâns peste 500.000 de vizualizări. La final, el a comentat că cei din Straja habar nu au să facă turism și că își bat joc de clienți.

„Bine, băieții poa’ să mă ajute să-mi care bagajele, dar mă costă mai mult decât m-ar costa tot sejurul aici, să-mi care bagajele.

Deci să vă zic, frate, bătaie de joc. Plătesc 39 de lei, am greșit prima oară când am zis 35. Plătești 39 de lei ca să vii de la prima la a doua barieră, distanța undeva la 100 de metri. Atâta plătești: 39 de lei. Ai ajuns la a doua barieră și acolo găsești o parcare plină de mașini, dar găsești un loc de parcare.

Iar de acolo, de la parcarea aia, mai plătești 35 de lei la unul cu dubița ca să te care … nu știu, 1 km și ceva, de acolo până unde ți-ai găsit cazarea.

Deci ai de plătit 35 de lei și cu 39 de lei, da? Cât vine? 74 de lei, dacă nu mă înșel. Atenție! Unde plătești prima oară 35 de lei, plătești pentru fiecare zi 35 de lei. Dacă stai 5 zile, plătești 35 de lei ori 5 zile, plus încă 35 de lei să te aducă ăla de la a doua barieră, și încă 35 de lei să te întoarcă. Deci fă socoteala cât te costă doar să ajungi la cazare.

Repet, dacă ar fi fost 35 de lei de undeva, presupun că n-au locuri, tre’ să lași mașina la bază, în regulă, înțeleg. Dacă plăteai doar 35 de lei de jos până aici cu bagaje cu tot nu era problemă. Dar să-mi iei 35 de lei plus taxa Salvamont, 39 de lei, pe zi, atenție, deci 39 de lei pe zi, și să îmi mai iei dup-aia încă 35 de lei cu dubița lor, uite-i cu dubițele cum vin…

Ăștia fac o grămadă de bani pentru prostimea care n-a înțeles că n-ai ce căuta în România la ski, este pur și simplu japcă pe față. Bă, mai bine stă și-mi cerșește banii, „dă și mie 35 de lei” decât să mă simt că efectiv mă furi, încercând să-mi iei vreo 3 milioane doar ca să ajung cu bagaje la stațiune.

Mi-a luat 2 ore să ajung aicia și-mi mai ia încă jumătate de zi să-mi car bagajele. 2-3 drumuri, că ai skiuri, tot ce ai nevoie. Plus, mi-a luat 1 milion transportul de la mine de acasă și mai mă costă cât am zis, 74 de lei, ca să vin cu bagajele de unde am lăsat mașina până la cazare.

Bătaie de joc Straja. Nu vă mai mirați, nu mai arătați poze cu pârtiile „ia uite ce frumos e aicia!”, nu mai arătați. Nu mai arătați, fraților, că n-aveți deloc. N-aveți deloc nici cea mai mică chestie de turism, nici cea mai mică chestie, nimic, sunteți zero!”, a spus turistul în clipul de pe TikTok.

@alexgherase #straja #statiuneastraja #furtpefata #ski #skistraja ♬ sunet original – Alex Gherase
Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.