Echipa de robotică a României a reușit să-i învingă pe americani la ei acasă

Echipa de robotică a României. Foto: Autovortex România / Facebook

Echipa de robotică a României, Autovortex, a câștigat locul 1 la Campionatul Internațional de la Chicago, în Statele Unite ale Americii.

Echipa de robotică a României a reușit să învingă, din nou, cele mai bune echipe naționale la un concurs de anvergură.

Viitorii ingineri a câștigat locul 1 și la Campionatul de Robotică Asia-Pacific, în urmă cu câteva zile.

Performanța din Statele Unite ale Americii a atras laudele premierului Florin Cîțu.

”Felicit echipa de robotică a României și pe coordonatorul Ionuț Valentin Panea pentru performanța excepțională obținută la Campionatul Internaţional de Robotică de la Chicago.

Este un succes binemeritat, care vine după multă muncă, pasiune și știința de a lucra în echipă. Sunteți o mândrie pentru școala românească de robotică și un model pentru generația voastră!

Urmați-vă visul și aveți încredere că munca și determinarea vă vor duce acolo unde vă propuneți să ajungeți!”, a scris Florin Cîțu pe pagina de Facebook a Guvernului României.

În finala de la Chicago, românii au reușit un record mondial de puncte.

Este pentru prima oară din 1989 când americanii nu reușesc să câștige competiția internațională de robotică pe care o organizează.

Echipa de Robotică a României este coordonată de asist. univ. dr. Panea Ionuţ Valentin din cadrul Departamentului de Finanţe al Academiei de Studii Economice din Bucureşti şi mentorată de studentul emerit Ion Rareş Ştefan.

Echipa României a fost compusă din elevii:

Cudrici Dimitrie Sebastian – Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti, Cezar Andrei Dunuţă – Colegiul Naţional „Sfântul Sava” din Bucureşti, Brînzan Victor – Şcoala Britanică din Bucureşti, Radu Andrei Laurenţiu – Colegiul Naţional „Vladimir Streinu” din Găeşti, Grec Carina Gabriela – Colegiul Naţional „Şcoala Centrală” din Bucureşti, Amariei Claudia Catrinel – Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din Bucureşti, Vasile Theodor Adrian – Colegiul Naţional „Mihai Neculce” din Bucureşti, Iacob Ana Maria – Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti, Caraenache Ştefan – Colegiul Naţional „Matei Basarab” din Bucureşti, Ungureanu Radu – Colegiul Tehnic „Petru Maior” din Bucureşti, Milea Răzvan Iacob – Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din Bucureşti, Ungureanu Victor Bogdan – Liceul Cronos din Bucureşti, Rusu Luca – Şcoala Americană din Voluntari, Vişoiu Mihnea – Liceul Teoretic Internaţional de Informatică din Bucureşti şi Melnic Mihai – Liceul Teoretic Internaţional de Informatică din Iaşi.