Doi europarlamentari cer eliminarea granițelor dintre Bulgaria și România

FOTO: Poliția de Frontieră/Facebook
FOTO: Poliția de Frontieră/Facebook

Europarlamentarul bulgar Andrei Novakov cere ca în condițiile în care Bulgaria și România nu sunt primite în Schengen până la Crăciun, cele două țări să elimine granița dintre ele.

„Pentru fiecare zi pierdută la graniță, un camion pierde 200 de euro din banii proprietarului. Mulți dintre șoferi renunță la locul de muncă pentru că nu vor să stea la graniță. Sunt mii de încercări pe zi de a trece granița, e normal să existe acțiuni.

Când sunt prinși polițiștii corupți, ei trebuie să știe că își vor pierde pensia, precum și toate privilegiile. Problema privind admiterea noastră în Schengen nu mai este în Olanda, ci în Austria.

Acolo vor avea loc alegeri și unii au nevoie de mesaje mai sexy, de genul „noi îi vom opri, ca să dormiți voi liniștiți”. Somnul liniștit în Austria nu depinde de aderarea noastră la Schengen, dimpotrivă”, a comentat el.

Europarlamentarul Eugen Tomac, liderul PMP, a declarat, la B1TV, că propune, pe lângă desființarea graniței dintre Bulgaria și România și cea a Greciei și crearea unui spațiu de libera circulație de tip Schengen între aceste țări.

Tomac a acuzat Austria de abuz de putere, deoarece se opune intrării noastre în Schengen, deși îndeplinim toate criteriile și suntem susținuți de restul statelor și de Comisia Europeană.

„Cred că imediat după decizia Consiliului JAI de anul trecut, decizia nedreaptă prin care ne-a fost respinsă intrarea din cauza Austriei și Olandei, prima persoană care a venit cu acest scenariu a fost colegul meu dl eurodeputat Marian-Jea Marinescu, care a spus că cele două guverne pot face foarte ușor notifica Comisia Europeană și desființa frontierele între statele noastre.

Cred că e o măsură corectă pe care trebuie s-o aplicăm imediat. Aș merge mult mai departe, aș propune ca România, Bulgaria și Grecia să desființeze frontierele între ele pentru că nimeni nu ne poate îngrădi acest drept, trebue doar notificată Comisia.

Cred că acest demers pe care-l susțin și colegii din Bulgaria trebuie implementat imediat”, a declarat Tomac pentru B1TV.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.