Directorul CFR Călători: „Vreau să candidez și la funcția de ministru, orice. Pot și la Sport, am fost cu fotbalul”

traian preoteasa cfr călători
Foto: Captură video Digi 24

Traian Preoteasa, directorul CFR Călători, a declarat într-o conferință de presă că ar putea ocupa orice funcție în stat, chiar și de ministru al Sportului, deoarece el „a fost cu fotbalul”.

„Vreau să candidez și la funcția de ministru, nu știu dacă mă ia cineva în serios. Da’ eu vreau. De orice. Pot și la sport, am fost cu fotbalul.

Dacă vreun partid are nevoie de mine, de experiență, vom sta de vorbă. Da’ nu este obligatoriu. Am condus toate cele 3 companiile feroviare, fără să fiu vreun membru de partid. Voi candida la toate funcțiile la care îmi va da voie legea.

Până acum ceva timp, excludeam din start orice activitate politică, s-ar putea să mă răzgândesc”, a spus Preoteasa.

Declarațiile au fost făcute parțial în glumă, în contextul în care Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a cerut o evaluare a activității conducerii CFR Călători după accidentul din Gara din Galați, când o locomotivă care nu mai răspundea la comenzi a intrat cu viteză într-un tren.

O femeie în vârstă de 53 de ani, conductoarea trenului, a murit în urma impactului.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.