Deputatul care doarme la cort în sesiunile parlamentare, deși are salariu de 10.000 €. „Nu îmi trebuie un apartament”

Foto: Johannes Fechner (Facebook)

Johannes Fechner, un deputat german din Partidul Social Democrat, doarme la cort într-un parc din Berlin în timpul sesiunilor parlamentare, relatează publicația „Bild”.

În vârstă de 48 de ani, Fechner este de profesie avocat, iar din 2013 este membru al Bundestagului (Parlamentul federal german) din partea statului Baden-Württemberg.

În ciuda faptului că are un salariu de 10.000 de euro brut pe lună, iar cheltuielile pentru cazare i-ar putea fi decontate, politicianul preferă să plătească 72 de euro pe săptămână ca să stea în camping.

Fechner locuiește la camping în timpul săptămânilor de sesiune din 2019. „Eu dorm aici doar 80 de nopți pe an, așa că nu îmi trebuie un apartament de care altcineva are nevoie mai mult. Prețurile hotelurilor sunt foarte mari în Berlin”, a explicat politicianul.

„Este relaxant. Chiar lângă apă, la aer curat. Dorm mai adânc aici, e bine să ies din bula guvernamentală și să intru în mediul acesta”, a explicat social-democratul.

Fechner are nevoie de doar două minute pentru a-și instala cortul de tip pop-up. El își păstrează toate costumele, cămășile și cravatele în biroul său de parlamentar.

Cel mai „sălbatic” lucru pe care l-a trăit de când stă la cort a fost o vulpe care a ucis o rață chiar lângă cortul său la ora 2 dimineața. Altă dată, în timpul unei furtuni, i-a căzut o creangă peste cort.

Politicianul a mai povestit că a mers cu cortul în natură încă de când era copil. Acum, își duce copiii și soția în vacanță tot la cort.

În camping, Fechner participă la discuții cu vecinii săi, dar de obicei nu le spune că este deputat în Bundestag. „Oricum, nu m-ar crede nimeni”, afirmă el.

Iarna, Fechner se mută la clubul de pe plajă, unde locuiește într-o cabană din lemn încălzită. Sau merge la hotel modest.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.