Declarația Alexiei la externarea din spital. Fetei i-au fost reatașate brațele amputate în accident

alexia tudose
Foto: Captură Digi24 (YouTube)

Alexia Tudose, adolescenta în vârstă de 15 ani care își pierduse ambele brațe după ce autocarul în care se afla s-a răsturnat, a fost externată din spital sâmbătă, 31 decembrie.

„Sunt foarte fericită că am ajuns cu bine până acum și sunt sigură că și în continuare o să fie totul bine și o să-mi revin cât mai repede și cât mai bine. Doamne ajută să fiu bine, să fiu alături de cei dragi și abia aștept să-mi văd prietenii. Am emoții și știu că acasă o să fie cel mai bine. Ce-a trecut a fost, dar acum trebuie să văd ce va fi și trebuie să am o gândire pozitivă ca să pot să trec peste astea cu bine”, le-a spus ea jurnaliștilor adunați în curtea spitalului.

Tânăra a fost operată de mai multe ori la Secţia de chirurgie plastică de la Spitalul de Copii „Sfânta Maria” din Iaşi. Prima operație, cea în timpul căreia i-au fost reatașate brațele amputate, a fost extrem de complicată și a durat 20 de ore. În operație au fost implicați 10 medici și 8 asistente.

Fata în vârstă de 15 ani, ce făcea parte dintr-un ansamblu folcloric, se afla într-un autocar care se deplasa de la Botoșani spre județul Ialomița în noaptea de 16 spre 17 decembrie, unde urma să participe la un spectacol. La intrarea în orașul Pașcani autocarul s-a răsturnat iar mulți dintre pasageri au fost răniți.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.