David Popovici nu a luat medalie în finala de 200 de metri de la Campionatul Mondial de Înot

david popovici
Foto: Arena Water Instinct (Facebook David Popovici)

Înotătorul român David Popovici a pierdut finala probei de 200 de metri liber de la Campionatele Mondiale de Înot de la Fukuoka, Japonia.

Popovici a terminat pe locul 4. Deși a condus permanent și a întors primul de fiecare dată, înotătorul român a fost depășit de alți 3 sportivi în ultimele secunde ale cursei.

El a încheiat cursa în 1:44:90 (1 minut și 44 de secunde).

Popovici se calificase cu cel mai bun timp în finală și a evoluat pe culoarul 4.

Britanicul Matthew Richards este cel care a câștigat aurul, terminând cursa în 1:44:30.

Actualul record mondial în această probă este de 1:42:00 (1 minut și 42 de secunde), fiind stabilit de germanul Paul Biedermann în iulie 2009, în cadrul Campionatelor Mondiale de Înot de la Roma, Italia.

În 2022, sportivul român a obținut aurul la Campionatele Mondiale de Înot la Budapesta, atât la proba de 100 de metri liber, cât și la cea de 200 de metri liber.

Tot în 2022 el a obținut aurul la aceste probe și la Campionatele Europene de Înot de la Roma. În proba de 100 de metri a stabilit un nou record mondial (46,86 de secunde, cu 5 sutimi sub precedentul record mondial).

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.