Cutremur de 7,4 grade în Taiwan. Este cel mai puternic seism din ultimii 25 de ani

taiwan cutremur
Foto: Captură YouTube

Un cutremur cu magnitudinea de 7,4 grade s-a produs în Taiwan. Este cel mai puternic seism produs în ultimii 25 de ani, anunță BBC.

Autoritățile au anunțat că cel puțin 4 persoane au murit. Mai multe clădiri s-au prăbușit, iar acum salvatorii se află într-o cursă contracronometru pentru a-i salva pe cei prinși sub dărâmături.

Epicentrul cutremurului a fost la aproximativ 18 kilometri la sud de micul oraș Hualien de pe coasta de est a Taiwanului. Este o regiune muntoasă, care a fost zguduită acum și de alunecări uriașe de teren, provocând pagube semnificative.

Seismul s-a simțit până în capitala Taipei, mai multe clipuri publicate pe internet arătând clădirile care se mișcă violent.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.