Cum arată satul în care a copilărit premierul Florin Cîțu

FOTO: Adevarul.ro/Gov.ro
FOTO: Adevarul.ro/Gov.ro

Florin Cîțu și-a petrecut o parte din copilărie la țară, în satul Tulei-Câmpeni, din comuna Golești, județul Vâlcea. Localitatea se află la 20 de kilometri de Râmnicu Vâlcea, pe drumul spre Curtea de Argeș.

Potrivit declarației de avere, în acest sat, împreună cu fratele său, premierul a moștenit casa bunicilor și un hectar de teren agricol. Potrivit jurnaliștilor de la Adevarul.ro, casa, în stil românesc, pare că a fost renovată destul de recent.

Satul pare că a înghețat în timp. Drumurile sunt la fel ca în secolul trecut, apa curentă nu este, iar ambulanța, pompierii și electricienii nu pot ajunge de fiecare dată la timp în intervenții.

„Mamă-sa este născută şi crescută aici, în casa aceea frumoasă pe care aţi văzut-o sus pe deal. Şi el (Florin Cîţu – n.r.) a copilărit tot aici, cu frate-so. Cât au fost mici, erau mai tot timpul pe aici, cu bunicii, că părinţii lucrau, aveau apartament la oraş, la Vâlcea (Râmnicu Vâlcea – n.r.). I-am crescut pe amândoi ca pe copiii noştri… Florin era un copil cuminte, băiat crescut la ţară. Venea cu vacile lu´ mă-sa mare, pe islaz”, le-au povestit vecinii bunicilor lui Florin Cîțu, jurnaliștilor de la Adevărul.

Potrivit CV-ului său, premierul Cîțu a studiat începând cu 1992 la Grinnell College, din Iowa, Statele Unite. După patru ani a obținut o diplomă de licență în economie și matematică.

Între 1997 și 199, tot în Statele Unite ale Americii, la Iowa State University a continuat studii în domeniul politicii monetare aplicate, macroeconomie, econometrie, iar între 1999 și 202 a urmat un program doctoral complet, însă fără a susține lucrarea de disertație. În 2003 a obținut o diplomă de studii la Center for Financial Studies în Frankfurt, pe tema „Metode empirice pentru construirea modelelor macroeconomice”.

Mai multe fotografii din staul în care a copilărit premierul Florin Cîțu puteți vedea – aici.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.