Cristiano Ronaldo este primul jucător care marchează peste 100 de goluri în Liga Campionilor

Cristiano Ronaldo este cel mai eficient atacant al lumii (Wikimedia Commons)
Cristiano Ronaldo este cel mai eficient atacant al lumii (Wikimedia Commons)

Superstarul portughez Cristiano Ronaldo a depășit bariera de 100 de goluri marcate în Liga Campionilor, calificând-o, în același timp, pe Real Madrid în semifinalele competiției.

Atacantul în vârstă de 32 de ani a devenit primul om din istorie care înscrie 100 de goluri în cea mai importantă întrecere a fotbalului european în partida cu Bayern Munchen, jucată marți seară, pe Santiago Bernabeu.

Ronaldo adusese victoria spaniolilor în Germania, printr-o ”dublă” de senzație, însă nemții au reușit să revină spectaculos în Spania, unde conduceau cu 2-1 după timpul regulamentar. În prelungiri, Ronaldo s-a dezlănțuit, reușind un hattrick: 101 goluri în Liga Campionilor.

Starul de la Real Madrid, plătit cu 32 de milioane de euro pe an, este urmat în clasamentul golgheterilor de marele său rival, Lionel Messi, care are 94 de goluri. Messi are șansa să-i răspundă lui Ronaldo miercuri seara, la Barcelona, împotriva celor de la Juventus. Torinezii au câștigat pe teren propriu cu 3-0.

În semifinalele Ligii Campionilor s-a calificat și Atletico Madrid. Echipa antrenată magistral de argentinianul Diego Simeone visează din nou la trofeu, după ce a eliminat-o pe Leicester City, 1-0 pe teren propriu și 1-1 în Anglia.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.