Companiile din România în care angajații câștigă peste 6.000 de lei pe lună

petrom
Foto: Petrom

În România, unele dintre cele mai mari salarii se câștigă în companiile care activează în domeniul energiei: petrol, gaze sau electricitate.

Potrivit datelor prezentate de „Ziarul Financiar”, angajații din astfel de companii câștigă salarii și de 3 – 4 ori mai mari decât media.

În anul 2015, cele mai mari salarii medii nete le-au avut angajații din compania Conef Gaz: 7.310 lei lunar.

Înființată în anul 2006, Conef Gaz este astăzi una dintre companiile care aduc pe plan local gazul rusesc. Conef Gaz s-a specializat în furnizarea de gaze naturale din import şi/sau intern pe piaţa en-gros către distribuitori, alţi furnizori, precum şi producători de energie termică şi energie electrică.

Pe locul al doilea se află angajații Nuclearelectrica: în 2015, salariul mediu net câștigat de un angajat al acestei companii a fost de 6.975 de lei lunar.

SN “Nuclearelectrica” S.A. se află sub autoritatea Ministerului Economiei, statul deținând 82,48% din acțiuni, Fondul Proprietatea 9,10%, iar alți acționari 8,42%.

Principalele domenii de activitate ale Nuclearelectrica se axează pe producerea de energie electrică, termică și de combustibil nuclear.

Nuclearelectrica are două sucursale: Cernavodă, care exploatează Unitățile 1 și 2, și Pitești, unde funcționează o fabrică de combustibil nuclear.

Domeniile din România în care se câștigă cel mai bine. Salarii de peste 6.000 de lei

Topul este completat de salariile angajaților din OMV Petrom SA: în 2015, salariile medii nete din această companie au fost de 6.094 de lei pe lună.

OMV Petrom este cea mai mare companie integrată de ţiţei şi gaze din sud-estul Europei. În România OMV Petrom este principalul producător de ţiţei şi furnizează circa jumătate din producţia internă de gaze. Compania comercializează gaze prin intermediul diviziei de gaze naturale.

Salariul mediu net din România este de puțin peste 2.000 de lei. În luna martie 2016, câştigul salarial mediu net în România a fost de 2.051 de lei, în creştere față de luna precedentă cu 101 lei (5,2%). ƒ

În martie 2016, cele mai mici salarii medii nete s-au înregistrat în hoteluri şi în restaurante (1.161 lei).

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNew:

Domeniile din România în care se câștigă cel mai bine. Salarii de peste 6.000 de lei
Cum poți emigra, lucra sau studia, vara aceasta, în Australia
Locuri de muncă la malul mării. Cele mai bune oferte pentru cei care vor să lucreze în această vară

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.