Cum poți emigra, lucra sau studia, vara aceasta, în Australia

Tinerii care vor să ajungă în Australia au la dispoziție mai multe programe de tip work and travel. Însă se pot înscrie și la cursuri educaționale, care pot fi de limbă engleză, vocaționale, universitarea sau postuniversitare.

Potrivit unei companii de recrutare pentru astfel de programe, poți munci, studia și te distrezi „într-un mediu multicultural”. Aceștia promit că „nu trebuie să îți bați capul cu înscrieri sau aplicări la viză”, pentru că se ocupă de toate acestea gratuit. De asemenea, în Australia există o echipă care are grijă să vă acomodați.

Compania de recrutare este din Sydney și are o reprezentanță și în România, pe lângă alte 18 țări. Cu o experiență de 11 ani în domeniu, consiliază studenți din peste 60 de țări. Potrivit prezentării lor, în România e singura agenție recunoscută de instituțiile de învățământ din Australia.

Cei care vor să lucreze temporar în Australia, trebuie, începând cu 2009, să aibă o sponsorizare oficială de către un angajator australian.

Procesul de aplicare pentru această viză este în trei etape: sponsorizare -angajatorul trebuie să ofere sponsorizare adecvată pentru a putea angaja muncitori din afara Australiei; nominalizare – pentru majoritatea vizelor, solicitantul trebuie să fie nominalizat de către sponsor; aplicare pentru viză – eligibitatea fiecărui aplicant este determinată de o evaluare a mai multor criterii, precum caracter, fişe medicale, etc.

De asemenea, reprezentanții companiei de recrutare mai spun, pe site-ul lor, că există și programe pentru cei interesați să emigreze.

Toate detaliile despre posibilitatea de a pleca în Australia să studiați sau să munciți le aflați de LA ACEST LINK.