7 cocktailuri delicioase care te vor răcori pe timp de vară

Foto: djescape7 / pixabay.com

Vara este aici, și chiar dacă am avut parte de multe ploi, temperaturile au fost destul de ridicate în unele zile, ajungând și la 34 de grade Celsius.

În cazul în care vreți să vă răcoriți cu un cocktail, iată ce băuturi vă recomandăm:

1. Margarita clasică este o băutură perfectă pentru zilele calde de vară. Acest cocktail mexican preparat din tequila, lichior de portocale (Triplu Sec, sau Curaçao Triplu Sec, un lichior dulce, tare, cu aromă de portocale) și suc de lămâie, se servește cu sare pe marginea paharului. Tradițional, acest cocktail este băut din cupe de șampanie. Vara, ideal este ca acest cocktail să fie băut cu gheață, așa că dacă vi-l faceți singuri, e bine să aveți o frapieră prin apropiere pentru a răci băuturile pe care le veți folosi ca ingrediente.

Foto: rawpixel / pixabay.com

2. Un alt cocktail potrivit pe timp de vară este Mojito. Tradițional, acesta este alcătuit din 5 ingrediente: rom alb, zahăr (sau suc de trestie de zahăr), suc de limetă (lămâie verde), apă carbogazoasă și mentă. Un aspect foarte important la prepararea unui Mojito este că frunzele de mentă trebuie doar să fie „șifonate” puțin pentru a-și elibera uleiurile și aroma, nu să fie rupte sau zdrobite.

Foto: StockSnap / pixabay.com

3. Dacă vă plac băuturile dulci, atunci Piña Colada este cocktailul perfect pentru voi. Băutura originară din Puerto Rico se prepară din rom, cremă de nucă de cocos sau lapte de cocos și suc de ananas. De regulă, se servește cu gheață. În pahar se pot pune fie o felie de ananas, fie o cireașă maraschino, fie amândouă.

Foto: stokpic / pixabay.com

4. Pentru iubitorii de șampanie, cocktailul Mimosa este alegerea perfectă. Se prepară din șampanie (sau vin spumant) și suc de portocale. De obicei se servește în pahare de șampanie cu picior înalt.

Foto: JESHOOTS-com

5. Bikini Martini este cocktailul ideal pentru o petrecere la malul mării sau la piscină. Ingredientele sale sunt următoarele: rom din nucă de cocos, vodcă, suc de ananas, sirop de grenadină. La final, pe buza paharului se pune o felie de portocală. Aici găsiți diferite produse care vă pot ajuta să organizați o petrecere.

Foto: sharonang / pixabay.com

6. Cuba Libre este o altă băutură care vă va răcori pe timp de vară. Preparată din Coca Cola, rom și de multe ori și din suc de limetă, la această băutură cu gheață se folosește de regulă un rom slab precum Bacardi. Cocktailul a apărut la începutul anilor ’20 în Cuba, după ce țara și-a câștigat independența în urma Războiului spaniolo-american din 1898.

Foto: Lernestorod / pixabay.com

7. Ultima băutură răcoritoare pe care v-o recomandăm este Sangria. Se prepară din vin roșu și bucăți de fructe, la care pot fi adăugate ingrediente precum sucul de portocale sau vinars. Sangria este una dintre cele mai populare băuturi în Spania, fiind servită în mod curent în baruri, restaurante, dar și preparată acasă de către spanioli.

Foto: LambdaPoint / pixbay.com

Foto: djescape7 / rawpixel / StockSnap / stokpic / JESHOOTS-com / sharonang / Lernestorod / LambdaPoint / pixabay.com