Cel puțin 8 oameni au murit după ce o telecabină s-a prăbușit în Italia

telecabină italia
Foto: EMERGENZAVVF

Cel puțin 8 oameni au murit după ce o telecabină s-a prăbușit aproape de Lacul Maggiore din nordul Italiei, anunță BBC.

Telecabina transporta mai multe persoane din stațiunea Stresa din regiunea Piemont.

Doi copii au fost preluați ambulanță și duși la un spital din Torino.

O imagine publicată pe rețelele sociale de serviciul pentru situații de urgență din Italia arată telecabina prăbușită într-o zonă împădurită.

Potrivit site-ului serviciului de telecabină Stresa-Alpine-Mottarone, aceasta ajunge din stațiune până la altitudinea de 1.491 de metri în 20 de minute.

Cablul ar fi cedat la 300 de metri distanță de stația telecabinei aflată pe munte.

Agenția de presă italiană ANSA a relatat că în telecabină se aflau 11 persoane. Serviciul de telecabină se redeschisese recent după ridicarea restricțiilor din timpul pandemiei de coronavirus.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.