Ce pedeapsă a primit șoferul care a trecut pe roșu și a lovit mortal un copil pe trecerea de pietoni

trecere de pietoni
Foto: lbokel / pixabay.com

Șoferul ambulanței care a accidentat mortal un copil în vârstă de 14 ani pe o trecere de pietoni din Cluj-Napoca în urmă cu 5 ani a fost condamnat la 2 ani de închisoare cu suspendare, anunță publicația locală „Actual de Cluj”.

Șoferul, angajat la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Cluj, a fost condamnat de Tribunalul Militar Cluj. Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

Familia copilului a primit daune morale de 145.000 de euro de la asigurator, deși la proces ceruse daune de 550.000 de euro.

Accidentul s-a produs în martie 2018, când șoferul se afla în misiune, și se deplasa cu semnalele acustice şi luminoase pornite, de la sediul ISU spre aeroport, de unde trebuia preluat un pacient nou-născut cu malformaţii cardiace pentru a-l transporta la Clinica de Cardiologie.

Ajuns la intersecţia respectivă, șoferul a trecut pe roșu şi l-a lovit mortal pe minorul în vârstă de 14 ani care traversa în fugă strada, pe trecerea de pietoni. Băiatul era elev la Liceul Tehnologic Special pentru Deficienţi de Auz.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.