Ce ar face românii cu banii dacă ar câștiga la Loto? „Nu știu… loc de veci mi-am cumpărat” | VIDEO

loteria română premii loto
Petre Mocioacă din București joacă la Loto de 50 de ani. „Dacă n-ai speranță nu câștigi niciodată. Dacă nu-ncerci, ca și-n dragoste, n-ai de un' să știi. Și la Loto e la fel”, spune el.

Într-o țară în care salariul minim net pe economie este de 1.386 de lei, adică sub 300 de euro, cel mediu net de 3.541 de lei (puțin peste 700 de euro), iar pensia medie 1.650 de lei (sub 350 de euro) sute de mii de români își pun speranțele în fiecare săptămână în extragerile organizate de Loteria Română.

Nu e vorba atât de dependență de un joc de noroc, cât de nădejdea că, odată și-odată, vor câștiga un premiu care îi va ajuta să scape (de viața la bloc sau de lipsurile nesfârșite care vin la pachet cu o pensie mică).

Iar cei mai mulți, întrebați ce ar face cu banii, nu se gândesc în primul rând la ei. Ci la copiii, nepoții și strănepoții lor. Pentru ei joacă la Loto, pe ei ar vrea să îi scoată din datorii.

După cum spune și unul dintre intervievați, ce să facă el cu banii, că doar nu îi ia cu el „în groapă”?

Pentru mai multe reportaje video, abonați-vă la canalul nostru de YouTube.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.