Ce a pățit o turistă din România în Grecia: „Am fost plecați fix 5 minute”

mașină grecia
Foto: JanClaus / pixabay.com

O turistă din Craiova a povestit cum i-a fost spartă mașina în timp ce se afla în concediu în Grecia.

Diana Elena a relatat incidentul pe grupul de turism „Vacanțe do it yourself” și le-a atras atenția altor vizitatori să aibă mare grijă atunci când ajung în preajma supermarketurilor și mall-urilor.

„Buna! Nu credeam ca voi posta asa ceva vreodata, insa as vrea sa va impartasesc experienta noastra de astazi. Ne aflam in Stavros, Grecia in acest moment. In jurul pranzului, in drum spre cazare, am oprit pana la Lidl pentru a cumpara niste apa, timp in care ne-a fost sparta masina si ne-au fost furate absolut toate bunurile din masina (tin sa mentionez ca am fost plecati fix 5 minute).

As vrea sa trag un semnal de alarma prin aceasta postare, noi nu am stiut de aceste aspecte, nu am vazut postari despre acest subiect, poate daca am fi stiut lucrurile ar fi stat altfel.

Aveti MARE grija la supermarketuri si mall-uri, se pare ca sunt jafuri de genul in fiecare zi, numai ca, din cate am inteles, lumea nu raporteaza. Politia nu este de mare ajutor, nu vorbesc engleza si nici nu sunt prea interesati sa ajute.

In alta ordine de idei, daca are cineva vreun sfat in legatura cu ce ar trebui sa facem mai departe, va rog frumos sa ne spuneti”, a scris turista pe Facebook.

Unii dintre internauții care au citit postarea au relatat incidente similare. Potrivit acestora, poliția nu prea i-a ajutat.

„Vad din ce in ce mai genul asta de postari. Grecii vor cu orice pret sa-si distruga turismul daca nu iau masuri ca sa combata fenomenul”, a comentat cineva.

Foto: JanClaus / pixabay.com

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.