Explozie la anvelopele unui avion TAROM la aterizarea pe Otopeni

cauciuc explodat aeronavă ATR TAROM
Foto: BoardingPass / Facebook

Cauciucul unei roți din trenul de aterizare al unei aeronave TAROM care efectua un zbor pe ruta Satu Mare – București a explodat marți, 9 iulie, la aterizarea pe Aeroportul Otopeni.

Trenul de aterizare principal al ATR-ului 42 (YR-ATF) TAROM care efectua zborul RO638 Satu Mare – București a fost avariat în timpul procedurii de aterizare, a anunțat publicația boardingpass.ro.

Potrivit sursei citate, aeronava transporta 22 de pasageri plus 4 membri ai echipajului. Nicio persoană nu a fost rănită.

„Astăzi, 9 iulie, la ora 19:42, la aterizarea aeronavei care efectua cursa Satu Mare – Bucureşti Henri Coandă s-a produs o explozie la anvelopele trenului principal de aterizare. Aeronava, de tip ATR 42, cu 22 de pasageri la bord, a rămas temporar imobilizată pe pista de decolare aterizare nr. 2. Traficul pe aeroport nu a fost afectat”, au anunţat reprezentaţii Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti, potrivit Digi24.

cauciuc explodat aeronavă ATR TAROM
Foto: BoardingPass / Facebook
cauciuc explodat aeronavă ATR TAROM
Foto: BoardingPass / Facebook

„Compania TAROM informează publicul despre incidentul survenit la aterizarea cursei RO638 care a operat pe ruta Satu Mare – Bucureşti, având la bord 22 de pasageri. După aterizare, anvelopele trenului principal au cedat. Avionul a fost oprit în siguranţă şi pasagerii au fost debarcaţi conform procedurilor”, se mai arată în comunicatul de presă.

TAROM a anunțat că „avionul a aterizat în condiţii de maximă siguranţă pentru toţi cei 22 de pasageri pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă”.