Câți turiști a atras cea mai nouă stațiune balneară din România

FOTO: Băile Sărate Ocna Mureș/Facebook
FOTO: Băile Sărate Ocna Mureș/Facebook

Băile Sărate Ocna Mureș, cea mai nouă stațiune balneară din România, a avut, anul trecut, aproximativ un sfert de milion de plătitori de bilete.

Stațiunea a fost deschisă în 2023, după o investiție de peste 8 milioane de euro. La Ocna Mureș s-a făcut turism balnear timp de peste un secol.

„Afluxul mare de turiști a adus după sine încasări frumoase, bani din care putem reinvesti în dotări care să ducă la un confort sporit turiștilor care trec pragul băilor, ceea ce am și făcut imediat și vom face și pe viitor. Vom extinde vestiarele la femei și bărbați, am achiziționat și instalat deja panouri solare pentru încălzire apă bazine, s-au mărit stocătoarele pentru apa caldă la dușuri”, a declarat pentru Ocna Mureș Online, Silviu Vințeler, primarul orașului Ocna Mureș.

Potrivit edilului, pe lângă banii reinvestiți din încasările de la băi, se dorește realizarea unui Aqua Parc, cu 50% din fonduri europene și 50% fonduri asigurate de Consiliul Județean Alba și orașul Ocna Mureș.

„Pe lângă toate acestea vrem să construim un hotel pentru a ajuta turismul hotelier din oraș care are un grad de ocupare de 100% zilnic, de la deschiderea băilor în mai 2023. Investițiile vor continua pentru a dezvolta tot ce înseamnă turismul Balnear în orașul Ocna Mureș”, a completat primarul.

Societatea deținută de cele două instituții are aproximativ 70 de angajați. Cel mai scump bilet este de 70 de lei, sâmbăta şi duminica, pentru o zi întreagă. În timpul săptămânii este de 60 de lei pentru un adult. Copiii între 7 şi 17 ani plătesc jumătate. La programul redus, de cel mult 4 ore, tariful este de 45 de lei, indiferent de zi, respectiv de 25 de lei pentru copiii între 7 şi 14 ani.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.