Câți oameni circulă cu metroul din Drumul Taberei?

Metroul va trece, după ani de așteptare, și prin cartierul bucureștean Drumul Taberei. Foto: Ministerul Transporturilor / Facebook

Metrorex a anunțat că în perioada 16 septembrie – 8 octombrie, pe noua magistrală de metrou din Drumul Taberei, au circulat doar puțin peste 200.000 de persoane.

Media zilnică a validărilor înregistrate pe Magistrala 5 este de 8.416, potrivit Digi24. Este un număr mic de călători, mai ales dacă ținem cont de cât de așteptată a fost noua magistrală, dar și de totalul zilnic al Metrorex, care depășește 320.000.

De asemenea, media săptămânală a validărilor înregistrate pe Magistrala 5 este de 50.495. Sursa citată adaugă că ora de vârf este între 8 și 9 dimineața, când se fac aproximativ 2.600 de validări ale cartelelor magnetice.

Cea mai aglomerată zi a săptămânii ar fi miercurea, cu aproximativ 11.300 de validări.

Comparat cu traficul de pe celelalte magistrale, Drumul Taberei nu contribuie deocamdată semnificativ la transportul subteran din București. Înainte de declanşarea crizei sanitare, la metroul bucureștean se făceau zilnic aproximativ 650.000 de validări.

În prezent, traficul subteran de călători a ajuns la jumătate din valorile obișnuite, înregistrându-se, în total, aproximativ 320.000 de validări zilnice.

Magistrala 5 a costat peste 3,2 miliarde de lei, are 10 stații și se întinde pe o distanță de 7 kilometri.