Câți imigranți au cerut azil în România în 2016

Imigranții nu s-au înghesuit la granițele României nici în primele luni ale anului 2016 (GreatNews)
Imigranții nu s-au înghesuit la granițele României nici în primele luni ale anului 2016 (GreatNews)

În timp ce mii și mii de refugiați din zone de conflict precum Siria, Irak sau Afghanistan se îndreaptă vor să înceapă o nouă viață în Vestul Europei, în România s-au înregistrat mai puțin de o sută de cereri de azil în 2016.

Polițiștii de la Inspectoratul General de Imigrări au primit doar 96 de cereri de azil în 2016. Majoritatea solicitanților sunt bărbați cu vârste cuprinse între 18 și 34 de ani și provin din Irak, Siria și Pakistan.

Cererile lor sunt analizate, iar cei care vor primi azil în România vor fi trimiși la una din cele șase Centre Regionale de Cazare și Proceduri pentru Solicitanții de Azil: în București, Timișoara, Giurgiu, Galați, Rădăuți și MAramureș.

Potrivit legislaţiei naţionale în materie de azil, în România se recunoaşte statutul de refugiat, la cerere, cetăţeanului străin care, în urma unei temeri bine întemeiate de a fi persecutat pe motive de rasă, religie, naţionalitate, opinii politice sau apartenenţă la un anumit grup social, se află în afara ţării de origine şi care nu poate sau, din cauza acestei temeri, nu doreşte să solicite protecţia respectivei ţări.

În România trăiesc peste 2.600 de beneficiari ai unei forme de protecție internațională.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările GreatNews: