Un mic oraș din România, în topul celor mai frumoase din lume

    gura humorului
    Foto: Mihai Burlacu (Wikimedia Commons)

    Mai multe agenții de turism din Japonia au realizat un top al celor mai frumoase orașe mici din Europa. În top 30 a fost inclus și orașul Gura Humorului, din județul Suceava.

    Din 2005, micul oraș turistic din Moldova deține titlul de stațiune turistică de interes național. Orașul se află la 35 de kilometri de municipiul Suceva, pe Drumul Național 17, care leagă Moldova de Ardeal.

    Primarul orașului crede că valea de la Gura Humorului până la Dorna este o alternativă viabilă Văii Prahovei și speră ca în următorii ani tot mai mulți turiști să viziteze Bucovina.

    În Gura Humorului sunt două pârtii de schi, care în această perioadă sunt deschise în weekend. De asemenea, autoritățile locale au în plan să facă echipă cu alte localități turistice din Suceava și să convingă împreună mai mulți turiști să vină în această zonă.

    „E vorba de istorie, e vorba de tradiții. Sărbătorile în Bucovina, în general, și în Gura Humorului sunt spectaculoase, poți vedea obiceiuri de mult uitate în alte părți.

    Cred eu că cel mai mare avantaj un turist, îl are un turist care vizitează Gura Humorului, e că orice păcat îl face seara, dimineața are unde să și-l ierte, foarte aproape”, a declarat primarul orașului Gura Humorului, Marius Ursaciuc, pentru Digi24.

    voroneț
    Mănăstirea Voroneț se află într-un cartier din Gura Humorului. Foto: Adilena (Wikimedia Commons)
    gura humorului
    Casa tradițională din lemn în Gura Humorului. Foto: Mihai Burlacu (Wikimedia Commons)

    Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.