10 sate de poveste din Europa pe care trebuie să le vizitezi

    FOTO: TheoRivierenlaan/Pixabay.com
    FOTO: TheoRivierenlaan/Pixabay.com

    Dacă aveți planuri de călătorie prin Europa și vreți să ajungeți în locuri speciale vă recomandăm câteva sate de poveste.

    Garenin, Scoția. Are doar 80 de locuitori și este vestit pentru cele nouă case tradiționale, în care se trăiește ca în timpurile străvechi. Locuințele au fost abandonate în 1974 și au fost recondiționate începând cu 1989.

    Hallstatt, Austria. Anual, un milion de turişti vizitează localitatea, cei mai mulţi în intervalul mai-octombrie. Iarna, vin aici împătimiţii sporturilor de sezon, în timp ce vara staţiunea e plină de pasionaţi de schi nautic şi zbor cu parapanta, dar şi de simpli iubitori de drumeţii montane.

    Fjällbacka, Suedia. Este una dintre cele mai interesante destinații în vacanța de vară pentru suedezi. Este un considerat un sat clasic din zona scandinavă. Turiștii se pot plimba sau pot mânca la restaurante preparate din pește proaspăt.

    Yvoire, Franța. Este o localitate medievală cunoscută pentru clădirile sale istorice spectaculoase, decorate cu foarte multe flori în timpul verii. Este considerat unul dintre cele mai frumoase locuri din Franța.

    Monschau, Germania. Este un sat din vestul țării, foarte vizitat de turiști mai ales pe timpul verii. Centrul istoric al satului a fost conservat, iar clădirile au rămas neschimbate de aproape 300 de ani. În fiecare an, aici are loc un festival de muzică clasică.

    Bibury, Anglia. Este unul dintre cele mai spectaculoase locuri din Marea Britanie. Este apreciat de turiști în special pentru casele sale istorice care au fost păstrate intacte, fără să intervină arhitectura modernă. Cea mai mare clădire este Bilbury Court, construită în 1633 și care acum este hotel.

    Colmar, Franța. Este recunoscut pentru diversitatea stilurilor arhitecturale. Colmar este o altă localitate căutată de turiști pentru că s-au păstrat vechile clădiri și este considerată una dintre cele mai romantice destinații din Franța și din Europa.

    Bled, Slovenia. Înconjurată de pitoreştii Alpi Iulieni, staţiunea montană Bled, aflată pe malul lacului cu acelaşi nume, este o destinaţie turistică atât pentru romantici, cât şi pentru aventurieri. În inima lacului glaciar Bled se află o insulă în formă de lacrimă, singura insulă naturală din Slovenia, din calcar şi dolomită.

    Reine, Norvegia. Satul norvegian de deasupra Cercului Arctic este considerat cea mai frumoasă aşezare rurală din ţară. Mii de turişti poposesc anual în acest sat izolat pentru a se delecta cu priveliştea oferită de promontoriul pe care e situată aşezarea.

    Spello, Italia. Este una dintre cele mai vechi așezări din Italia. Se află în provincia Perugia. Are clădiri medievale, iar printre cele mai spectaculoase construcții sunt cele aproximativ 20 de biserici, multe dintre ele construite în jurul anului 1100. În fiecare an are loc aici un festival al florilor. Locuitorii orașului stau o noapte întreagă pentru a construi carpete uriașe din flori naturale.

    FOTO: TheoRivierenlaan/Pixabay.com

    Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori pe pagina noastră de Facebook.

    Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.