Burse Google pentru trei studenți români foarte buni la informatică

politehnica_buucresti
Politehnica București / Foto: upb.ro

Trei români se numără printre studenții care au câștigat în acest an două tipuri de burse oferite de Google pentru tinerii foarte buni la informatică.

Două românce se află printre cele aproape 40 de fete selectate în 2013 de Google pentru a primi bursa „Anita Borg”. Claudia Cardei de la Universitatea Politehnică din București și Otilia Stretcu de la Universitatea Politehnică din Timișoara vor primi câte 7.000 de euro, relatează hotnews.ro.

Bursa „Anita Borg” se adresează studentelor la informatică, scopul său fiind de a crește numărul femeilor care lucrează în informatică și în domeniile conexe. Pentru această bursă pot concura studentele la doctorat, la masterat sau la nivelul licență, din țări din Europa, Orientul Mijlociu și Africa. În cadrul competiției, ele au trimis idei de proiecte.

Medalie de bronz la Olimpiada de Informatică

Potrivit adevarul.ro, Otilia Stretcu a terminat cu media zece cei 12 ani de studii la Colegiul Naţional “Gheorghe Ţiţeica” din Drobeta Turnu Severin și a obținut o medalie de bronz în clasa a XII-a la Olimpiada Națională de Informatică.

Anul trecut, Otilia Stretcu a făcut parte din echipa Universităţii Politehnice din Timișoara care a participat la concursul „Imagine Cup” din Australia. Echipa a ocupat locul 20 la secțiunea „Software Design”, dintr-un total de 78 de echipe calificate în finală, conform oradetimis.ro.

Pe lista finalistelor care nu au câștigat o bursă, dar vor vizita unul dintre sediile europene ale Google, se află o altă româncă, Laura Vasilescu de la Universitatea Politehnică din București.

Al doilea tip de bursă este cea care încurajează studenții cu dizabilități. Valoarea sa este tot de 7.000 de euro și se adresează studentilor din Europa și Israel. Pentru aceste burse pot aplica studenții cu afecțiuni mentale, neurologice, de auz sau de vedere.

În acest an, printre cei zece bursieri selectați se află și românul Valentin Dobre de la Politehnica București.

Lista completă a câștigătorilor și a finaliștilor din acest an poate fi consultată aici.

Dacă ți-a plăcut acest articol, te poţi alătura comunităţii pozitive de pe pagina noastră de Facebook.