Bradul de Crăciun dintr-un oraș din România, confiscat de poliție

brad lugoj confiscat poliție
Foto: lugojonline.ro

Bradul de Crăciun instalat în piața centrală din orașul Lugoj a fost confiscat de poliție, după ce oamenii legii au descoperit că transportatorul nu avea avizul de însoțire a materialului lemnos, așa cum cere legea.

Potrivit Radio România, bradul de Crăciun de la Lugoj a fost tăiat din curtea unei instituții de plasament pentru a fi împodobit în centrul orașului.

Bradul a devenit celebru și deoarece înainte să fie instalat el a fost târât pe străzi și a provocat o mulțime de stricăciuni. Deoarece nu încăpea într-un trailer, bradul a fost legat de un tractor și tras pe străzi.

Operațiunea nu a decurs ca la carte, iar viitorul pom de Crăciun a rupt mai multe cabluri de curent, a făcut mizerie pe străzi și a zgâriat mașinile mai multor șoferi.

În momentul în care proprietarii mașinilor au depus plângeri, polițiștii au descoperit că bradul nu avea nici acte, așa că l-au confiscat și l-au returnat Ocolului Silvic.

Pentru a nu-l transforma în lemn de foc, pădurarii au decis să transfere bradul Primăriei Lugoj.

Astfel, deși a fost confiscat în documente, bradul va fi împodobit totuși în centrul orașului, mai transmite radioul public, iar orașul nu va rămâne fără pom de Crăciun.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.