Blue Air le transmite pasagerilor cu bilete cumpărate să nu mai vină la aeroport. Nu mai are bani de combustibil

Foto: ERIC SALARD / Wikipedia
Foto: ERIC SALARD / Wikipedia

Blue Air a anunţat că va relua zborurile abia din 10 octombrie deoarece în acest moment nu are bani pentru plata combustibilului şi a celorlalte cheltuieli operaţionale, se arată într-un comunicat de presă al companiei citat de agerpres.ro.

Potrivit Blue Air, toţi furnizorii de servicii esenţiale zborurilor (aeroporturi, societăţi de handling, furnizori de combustibil, autorităţi de control al traficului aerian) au condiţionat furnizarea respectivelor servicii de plata datoriilor scadente.

În acest context, operatorul aerian le transmite pasagerilor cu zboruri programate până în data de 10 octombrie 2022 să nu se mai prezinte la aeroporturile de plecare pentru că aceste zboruri nu pot fi operate.

La data de 6 septembrie, Blue Air a anunțat că toate zborurile operate de companie din România vor fi sistate până la data de 12 septembrie, după ce conturile companiei low-cost au fost poprite de Ministerul Mediului pentru neplata unei amenzi.

Ulterior însă, Agenția Fondului de Mediu a decis să suspende proprirea pe conturi și a acceptat eșalonarea datoriilor pe o perioadă de 12 luni.

La data de 14 iulie, ANPC a anunțat că a amendat Blue Air cu 2 milioane de euro, după ce compania a anulat în perioada 30 aprilie 2021 – 30 aprilie 2022 nu mai puțin de 11.289 de zboruri, acestora corespunzându-le 178.405 rezervări.

Pentru aceste rezervări s-au efectuat plăți în valoare toatală de 66.585.967,68 lei, de către consumatori din 20 de state membre ale Uniunii Europene.

Foto: ERIC SALARD / Wikipedia

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.