Aur și argint pentru România la Campionatul Mondial de Natație de la Fukuoka

români medaliați fukuoka
Foto: Andreea Giuclea / Facebook

Sportivii români Constantin Popovici și Cătălin Preda au câștigat aurul și argintul în proba de high-diving (sărituri în apă de la 27 m) din cadrul Campionatului Mondial de Natație de la Fukuoka, a anunțat Federația Română de Natație și Pentatlon Modern pe pagina sa de Facebook.

„Constantin Popovici și Cătălin Preda au scris o pagină de istorie pentru natația românescă și pentru întreg sportul din țara noastră. Cei doi sportivi români au făcut un concurs memorabil și au reușit să cucerească azi dimineață medaliile de aur și de argint în concursul de high-diving.

Constantin Popovici și Cătălin Preda au avut o evoluție impresionantă pe tot parcursul concursului, au condus în clasament după primele două sărituri de marți, iar azi dimineață au scris istorie.

Constantin Popovici a cucerit medalia de aur cu un total de 472.80 puncte, iar Cătălin Preda a câștigat medalia de argint cu un total de 438.45 puncte.

Introdus în calendarul Campionatelor Mondiale de natație în 2013, concursul de sărituri în apă de la 27 m este câștigat în premieră de un sportiv român. Totodată, Constantin Popovici este al doilea european care cucerește medalia de aur în această competiție. Primul a fost britanicul Gary Hunt (în 2015 și 2019).

Constantin și Cătălin sunt medaliați cu aur și argint și la Campionatul European de la Roma, din 2022, în concursul de high-diving”, a transmis Federația.

„Este grea, da, pentru că atârnă de ea toată munca care am depus-o nu numai în ultimul an, dar în ultimii ani. (…) Numai eu știu ce muncă am făcut”, a declarat Constantin Popovici pentru publicația lead.ro.

„România acordă un pic de interes (n.r.: săriturilor), dar eu cred că ar trebui mult mai mult, având în vedere că avem cei mai buni săritori din lume. E puțin trist să te zbați de unul singur. Eu, cel puțin, m-am antrenat de multe ori singur și pe cheltuiala mea. (…) Nu aștept de la nimeni să facă mari lucruri pentru mine, că s-ar putea să aștept mult și bine. Și atunci eu îmi văd de treaba mea. Dar ar fi bine să se investească mai mult, da.”

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.