Alberto Contador, victorie superbă de etapă în Turul Spaniei. Chris Froome, dublă istorică Le Tour – Vuelta | VIDEO

Sursa foto: albertocontador.org

Ciclistul spaniol Albertor Contador, care se apropie de momentul retragerii din acest sport, a reușit o victorie de poveste pe vârful Angliru, la capătul uneia dintre cele mai spectaculoase etape din ediția 2017 a Turului Spaniei.

La capătul acestei etape, penultima din Vuelta, britanicul Chris Froome este virtual câștigător al competiției. Liderul echipei Sky realizează astfel o dublă istorică Turul Franței – Turul Spaniei în același an, performanță nereușită de cineva din 1978 încoace.

Contador (34 de ani) a câștigat etapa 20 la capătul unei superbe curse solitare, parcurgând cei 117,5 kilometri dintre Corvera de Asturias și vârful Angliru în 3 ore, 31 de minute și 33 de secunde. Ibericul a fost urmat de doi membri ai echipei Sky, Wout Poels și Chris Froome, ambii sosiți la 16 secunde în urma câștigătorului.

Înaintea ultimei etape, care măsoară 117,6 kilometri între Arroyomolinos și Madrid, clasamentul general în Vuelta arată astfel:

1. Chris Froome
2. Vincenzo Nibali (la 2 minute și 15 secunde)
3. Ilnur Zakarin (la 2 minute și 51 secunde)
4. Alberto Contador (la 3 minute și 11 secunde)

Dacă problema locului 1 este aproape rezolvată, am putea asista la o interesantă luptă pentru locul doi. Totuși, experții se așteaptă ca ultima etapă să nu aducă nicio modificare în clasamentul de mai sus.

La finalul etapei 20, tricouri distinctive poartă Chris Froome (roșu), Vincenzo Nibali (verde), Davide Villella (cel mai bun cățărător), Alberto Contador (alb), Enric Mas Nicolau (cel mai combativ rutier). În clasamentul pe echipe conduce Astana.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.