Aegean Airlines se retrage din Animawings. Ce se întâmplă cu compania românească

animawings nouă companie aeriană
Foto: animawings.com

Compania grecească Aegean Airlines vrea să vândă acțiunile pe care le deține la Animawings și să renunțe practic la investiția pe care o făcuse în urmă cu doar câțiva ani.

Lansată în anul 2019 de operatorul de turism Memento, care deține agenția de turism Christian Tour, compania aeriană Animawings are la ora actuală o flotă alcătuită din două avioane și operează zboruri în special spre destinații din Grecia.

În anul 2020, Aegean Airlines a cumpărat 25% din compania aeriană românească, iar în octombrie 2021 și-a mărit participarea și a ajuns să dețină 51%.

Acum, Aegean Airlines vrea să vândă către Memento acțiunile. Consiliul Concurenței a anunțat într-un comunicat de presă că analizează tranzacția prin care Christian Tour Holding S.A. intenționează să preia Anima Wings Aviation S.A.

„Grupul Christian Tour, cunoscut pe piață și sub numele de Memento Group, este activ în principal pe piața furnizării de servicii turistice. Anima Wings este o companie specializată în zboruri de tip charter destinate turoperatorilor din România.

Conform prevederilor Legii concurenței (nr. 21/1996), această operațiune trebuie autorizată de Consiliul Concurenței, care o va evalua în scopul stabilirii compatibilității cu un mediu concurențial normal și va emite o decizie în termenele prevăzute de lege.

Eventualele observaţii şi puncte de vedere pot fi transmise autorităţii de concurenţă prin fax la nr. 021 405 45 12 sau prin e-mail la adresa servicii@consiliulconcurentei.ro în termen de 20 zile de la data prezentului anunţ”, a transmis Consiliul Concurenței.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.