Acuzațiile de agresiune sexuală aduse lui Kevin Spacey au fost respinse de un tribunal din SUA

kevin spacey
Foto: Siebbi - ipernity.com / Wikipedia

Un tribunal din New York a respins plângerea depusă împotriva actorului american Kevin Spacey, prin care acesta era acuzat de Anthony Rapp de agresiune sexuală, anunță AFP, preluată de NDTV.com.

Anthony Rapp a susținut că starul de la Hollywood l-a atins într-un mod nepotrivit pe când era adolescent și avea 14 ani.

Anthony Rapp ceruse 40 de milioane de dolari despăgubire pentru „traume emoționale”. Însă juriul a respins plângerea pe motiv că Rapp nu a reușit să dovedească faptul că Spacey l-a atins într-o zonă intimă.

Kevin Spacey a plecat de la sala de jucată fără să li se adreseze reporterilor.

„Domnul Spacey este recunoscător că trăiește într-o țară în care cetățenii au dreptul la un proces cu jurați imparțiali care pot lua hotărâri bazate pe dovezi și nu pe zvonuri sau pe rețelele de socializare. Verdictul a fost rapid”, a declarat avocatul actorului.

Rapp, care joacă în serialul „Star Trek: Discovery”, a susținut că a fost agresat sexual de Spacey pe când se afla la o petrecere în Manhattan în anul 1986. La acea dată, Rapp avea 14 ani, iar Spacey 26 de ani.

Rapp, care are acum 50 de ani, a spus că Spacey a intrat în dormitorul în care el se uita la televizor, l-a luat în brațe, l-a pus pe un pat și s-a așezat pentru scurt timp lângă el. Rapp a mai povestit că mâna lui Spacey l-a atins ușor pe fese.

El a mai relatat că a înghețat și că apoi a reușit să se ridice. Rapp a spus că nu a fost sărutat, dezbrăcat, atins sub haine și că nu au existat apropouri sexuale. Întregul incident a durat aproximativ 2 minute.

Kevin Spacey a pledat nevinovat și într-un alt proces în care este acuzat că ar fi agresat sexual 3 bărbați în Marea Britanie în perioada martie 2005 – aprilie 2013.

De la apariția acuzațiilor lui Rapp în anul 2017, Spacey a nu a mai jucat în filme. În timpul procesului, Spacey a declarat că nu își amintește că a fost la petrecerea respectivă.

La momentul apariției acuzațiilor lui Rapp, Kevin Spacey a dezvăluit că este homosexual.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.