Încă o schimbare pentru declarația 600

Guvernul condus de Viorica Dăncilă FOTO: Gov.ro
Guvernul condus de Viorica Dăncilă FOTO: Gov.ro

Guvernul pregătește o ordonanță de urgență care să reglementeze faptul că beneficiază de asigurare de sănătate și contribuabilii care nu au trimis la ANAF Declarația 600, în urma prorogării termenului de depunere.

„În legătură cu faptul că s-a prorogat termenul, e adevărat că se pune un semn de întrebare asupra faptului dacă contribuabilii beneficiază sau nu de asigurarea de sănătate în această perioadă.

Răspunsul îl vom da printr-o OUG care este în lucru și sperăm că săptămâna aceasta sau viitoare să venim cu o precizare care să spună că da. Situația nu diferă cu mult față de ceea ce a fost în anii trecuți”, a declarat ministrul Ștefan, într-o conferință organizată de Bursa de Valori București.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat la România TV că Ministerul Finanțelor Publice va propune până la data de 1 martie un model care să prevadă o singură declarție și plată anuală.

„După cum bine ştiţi, domnul preşedinte Liviu Dragnea a cerut în ultimul CEX să se prelungească termenul de depunere a declaraţiei 600 şi, de asemenea, să rămână un singur formular.

În consecinţă, în prima şedinţă de Guvern, am luat decizia să prelungim termenul de depunere până pe 15 aprilie pentru a da posibibilitatea în MFP ca până pe data de 1 martie (…) ministerul să propună un model care să prevadă o singură declaraţie şi o singură plată anuală pentru toţi cei care au activităţi independente. (…)

Noi căutăm soluţiile pe care mulţi le aşteaptă din partea noastră şi pe care domnul preşedinte Dragnea le-a propus în primul CEX”, a declarat premierul Viorica Dăncilă.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.