7 din 10 vasluieni care reclamă că li s-a furat mașina uită, de fapt, unde au parcat

bărbat
Foto: whoismargot / pixabay.com

Șapte din zece vasluieni care reclamă furturi auto, uită, de fapt, unde și-au parcat mașina, a declarat comisarul șef Dan Pelin, șeful Inspectoratului de Poliție al Județului Vaslui, relatează publicația locală „Vremea nouă”.

Cu ocazia prezentării ultimului raport al IPJ Vaslui, șeful instituției s-a arătat deranjat de faptul că polițiștii sunt puși să investigheze furturi inexistente.

„În ceea ce privește furturile auto, vă pot spune că aproximativ 70%, chiar și mai bine, acestea sunt sesizate ca furturi auto, dar sunt generate de greșelile persoanelor vătămate care uită unde își parchează autoturismele”, a spus Pelin.

Un astfel de caz s-a petrecut chiar în această săptămână. Un vasluian a sunat la 112 să reclame faptul că a venit la spital și, la plecare, nu și-a mai găsit mașina. Ulterior a realizat că, de fapt, o parcase ceva mai departe de spital.

Anul trecut, în județul Vaslui s-au reclamat 37 de furturi auto, însă 25 dintre acestea nu era în realitate furturi. Șoferii doar au uitat unde au parcat.

Foto: whoismargot / pixabay.com

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.