6 politicieni români care au produs accidente auto grave

Accidentul produs de fostul ministru Daniel Chițoiu, care a dus la pierderea a două vieți, ne aduce aminte de alte evenimente rutiere grave provocate de politicieni români.

Daniel Chițoiu – secretar general ALDE, fost ministru

Singur în mașină, Daniel Chițoiu a provocat un accident în urma căruia două persoane au murit. Chițoiu se afla în automobilul său marca Audi și a lovit o Dacia Logan. Accidentul a avut loc joi, 26 decembrie, în satul Zamfirești, din județul Argeș. Potrivit primelor investigații, mașina lui Chițoiu a fost cea care circula pe contrasens. Ministrul a ajuns la spital cu trei coaste rupte.

Adrian Mocanu – deputat ALDE

În februarie 2019, Mocanu a lovit o femeie pe trecerea de pietoni. Deputatul ALDE conducea mașina pe bulevardul Unirii din Buzău și a lovit o tânără de 27 de ani, chiar pe zebră. Mocanu a transportat victima la Spitalul Județean Buzău, unde tânăra a fost supusă unei examinări la computerul tomograf.

Mocanu a fost cercetat atât pentru vătămare corporală din culpă, cât și pentru părăsirea locului accidentului.

Mihai Donțu – deputat PNL

În ianuarie 2016, Donțu a accidental mortal o persoană, care traversa pe trecerea de pietoni. Donțu conducea dintre Brașov spre Săcele când, la o zebră, a lovit un pieton. Victima a fost luată pe capotă, s-a lovit puternic de parbriz și a fost aruncată pe carosabil.

Accidentul a avut loc noaptea, în jurul orei 22.

Dan Manoliu – vicepreședinte CJ Neamț

În decembrie 2015, Manoliu (PSD) a intrat pe contrasens și a accidentat mortal un biciclist. Manoliu se deplasa de la Roman la Piatra Neamț cu mașina de serviciu. În zona localităţii Baratca, Manoliu a pierdut controlul direcţiei şi a pătruns pe contrasens, lovind un biciclist de 58 de ani, din localitate.

Ioan Narcis Chisăliță – senator PSD

În noiembrie 2019, Chisăliță (pe atunci deputat de Caraș Severin) a avut un accident pe DN 6, în comuna mehedințeană Tamna. El conducea Loganul de serviciu când, din cauza vitezei, a intrat pe contrasens și a lovit o dubă.

Un pasager din duba lovită a ajuns la spital. Chisăliță a fost însă grav rănit, suferind o fractură la coloană. Deputatul nu a mai putut merge și de atunci este în scaun rulant. În 2016, el a devenit primul român în scaun rulant ales în Senatul României.

George Șișcu – deputat PNL

În aprilie 2019, deputatul PNL a provocat un accident în care au fost rănite patru persoane. Accidentul a avut loc pe DN 2A, în apropierea Aeroportului ”Mihail Kogălniceanu”, din Constanța. Șișcu mergea dinspre Mihail Kogălniceanu spre Ovidiu și, întrucât nu s-a asigurat la schimbare benzii de mers, a intrat în coliziune cu un autobuz. Lovitura a duc la răsturnarea mașinii lui Șișcu. Șoferul și doi pasageri din mașina deputatului au fost răniți, iar din autobuz a fost rănită o taxatoare în vârstă de 51 de ani.

Victimele au ajuns la spital cu traumatisme cranio-cerebrale și cu traumatisme toracice.

Și actualul premier, Ludovic Orban, a produs două accidente, ambele fără pierderi de vieți omenești. Unul s-a produs în 2007, când Orban, care conducea un Audi A6, a lovit puternic o mașină parcată pe Șoseaua Cotroceni, din București. S-a vorbit la acea vreme de încercări de mușamalizare a accidentului și chiar de o victimă, o fată de 14 ani care trecea prin zonă, dar ai cărei părinți nu au vrut să depună plângere. În 2015, Orban s-a răsturnat cu o mașină de serviciu, marca Dacia Logan, în localitatea Sârca, județul Iași.