2 coduri galbene de viscol și vânt puternic – unde va ninge. Lista județelor afectate

ninsoare zăpadă cod galben
Foto: Carlosgmenezo (pixabay.com)

Administrația Națională de Meteorologie a emis două coduri galbene de viscol și vânt puternic.

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 25 ianuarie, ora 10 – 25 ianuarie, ora 22.

Fenomene vizate și zone afectate: intensificări ale vântului în Banat, sudul Crișanei și al Transilvaniei; viscol la munte, îndeosebi la altitudini de peste 1700 de metri.

În județele Arad, Timiș, Caraș-Severin, Hunedoara, Alba, Sibiu și Brașov, vântul va avea intensificări cu rafale în general de 55…65 km/h.

La munte, îndeosebi la altitudini de peste 1700 de metri, vântul va avea intensificări cu rafale de 90…110 km/h, va ninge viscolit, iar vizibilitatea va fi redusă.

Notă: Intensificări ale vântului vor fi și în restul teritoriului, cu viteze în general de 40…50 km/h.

Sursa: ANM

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 25 ianuarie, ora 22 – 26 ianuarie, ora 22.

Fenomene vizate și zone afectate: intensificări ale vântului în Moldova, local în Transilvania, Oltenia și Dobrogea; viscol în Carpații Meridionali și de Curbură, îndeosebi la altitudini de peste 1700 de metri.

În Moldova, nordul Dobrogei, sudul Transilvaniei și sud-vestul Olteniei, vântul va avea intensificări cu rafale în general de 55…65 km/h.

În Carpații Meridionali și de Curbură, îndeosebi la altitudini de peste 1700 m, vântul va avea intensificări cu rafale de 90…110 km/h, ninsoarea va fi viscolită, zăpada spulberată și vizibilitatea redusă.

Sursa: ANM
Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.