Ștampila va dispărea din România. În UE, o mai folosim doar noi și bulgarii

Ca să simplifice birocrația din România, Ministerul Finanțelor Publice a promis mediului de afaceri că va elimina ștampila , începând cu data de 1 iulie.

Schimbarea legislativă ar urma să fie introdusă în modificările aduse la noul Cod Fiscal.

„Odată cu acest nou Cod Fiscal, zona de fiscalitate e cumva acoperită. Cred că pasul logic următor ar fi cel al simplificării administrative. Aici vorbim de lucruri extrem de concrete: de ce este nevoie de ștampilă? (…) Nu știu dacă ne putem imagina o Românie fără ștampilă, dar e deja o realitate în Republica Moldova. Ne-a luat-o înainte, de trei luni au această reglementare, au scos ștampila. Cred că mai sunt două țări în Uniunea Europeană în acest caz: România și Bulgaria”, a declarat Florin Jianu, fost ministru delegat pentru IMM-uri, citat de agepres.ro.

La rândul său, omul de afaceri Marius Ghenea a precizat că în multe țări ale Uniunii Europene „oamenii nu știu ce e aia ștampilă”.

Termenul de 1 iulie de la care va fi scoasă ștampila a fost menționat de omul de afaceri Dragoș Anastasiu, care a spus că promisiunea a fost făcută de Ministerul Finanțelor.

În același timp, Florin Jianu a mai spus că sunt necesare reglementări noi și în privința capitalului social minim al unei firme, care este prea mic în prezent, respectiv de 200 de lei.

„Cred că trebuie să avem o economie modernă, în care să intri în economie să te coste un euro, după care, prin lege, să se impună obligativitatea ca nivelul capitalului social să fie legat de cifra de afaceri. E foarte simplu de făcut acest lucru. Nu mai vorbim de înființare. Dacă în Marea Britanie sau alte țări este posibilă înființarea unei firme în zece minute, cred că în era digitală e posibilă această înființare și la noi”, a subliniat Jianu.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Propunere în Parlament: Hipermarketurile ar putea fi închise în weekend

Ocazie unică! Locuri de muncă în agricultură, în Canada
Imagini pentru întreaga omenire: Cum arată asfințitul pe Marte
Sătul de singurătate, un bărbat își dorește să fie adoptat