Şofer prins în timp ce conducea cu o viteză record pentru România

Un tânăr în vârstă de 26 de ani a fost prins de poliție în timp ce conducea cu 246 de kilometri la oră pe autostrada A3 Turda – Borș, pe sensul de mers către Borș.

Aceasta este cea mai mare viteză cu care aparatele radar au înregistrat un autovehicul pe autostrăzile din România, informează Poliția Română într-un comunicat de presă.

Bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 945 de lei, conform legislației în vigoare. De asemenea, poliţiştii i-au reţinut permisul de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce vehicule pe drumurile publice pentru 90 de zile.

Reprezentanții Poliției Române îi sfătuiesc pe șoferi că conducă preventiv: „Depăşirea limitelor legale de viteză şi viteza neadaptată la condiţiile de trafic reprezintă unele din principalele cauze ale accidentelor rutiere grave produse pe drumurile publice! Respectați regulile de circulație și indicațiile polițiștilor din trafic, cei dragi vă așteaptă acasă!”.

În ciuda avertismentelor, șoferii continuă să meargă cu viteză excesivă. După ce tânărul de 26 de ani a fost amendat sâmbătă, un alt șofer în vârstă de 28 de ani a fost depistat duminică în timp ce conducea cu 208 km / h tot pe A3, dar pe tronsonul București – Ploiești.

Și acestuia i-a fost suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru 90 de zile și a fost sancţionat cu amendă în valoare de 945 de lei.

Recomandările editorilor GreatNews:

Locuri de muncă în străinătate. Salarii de peste 2000 de euro în Germania, Anglia, Norvegia, Olanda și Suedia
Proiecte de case din lemn rotund. 3 modele superbe, în stil tradițional
Cele mai bune credite de nevoi personale. Ce dobândă fixă plătești, în funcție de bancă

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.