Proiecte de case din lemn rotund. 3 modele superbe, în stil tradițional

Casele din lemn rotund sunt construcții trainice, diametrul buștenilor folosiți fiind de cel puțin 20-25 de centimetri. În plus, lemnul oferă comfort termic și, poate cel mai important, acel aspect exterior rustic, fascinant.

În acest articol, vă prezentăm trei case din lemn rotund realizate de firme de profil din România. Prețul unei astfel de case este undeva la circa 200 de euro / metru pătrat. O casă mică poate costa circa 25.000 de euro, iar una medie – circa 35-40.000 de euro.

Mai jos vă prezentăm, cu ajutorul colegilor de la casepractice.ro, două modele realizate de aceeași firma de construcții. Primul proiect descrie o casă cu un singur nivel, cu o suprafață de aproape 40 de metri pătrați, în care intră un living cu o sală de mese și bucătărie, un dormitor și o baie. Intrarea se face printr-o veranda cochetă, ideală pentru relaxare.

Al doilea proiect ne arată o casă mai spațioasă, cu etaj și mansardă, cu o suprafață de 96 de metri pătrați. Parterul cuprinde, la fel, un living cu sală de mese și bucătarie, o baie și un dormitor amplasat ăn colț, în timp ce la etaj a fost amenajat un spațiu pentru relaxare ce poate primi oricând un nou rol.

Constructorul oferă informatii legate de preț pe site-ul său, prețuri ce variază în funcție de suprafața casei și diametrul bușteanului.

Case ieftine din lemn rotund la munte

case ieftine din lemn rotund Cheap log houses 8

Case ieftine din lemn rotund la munte

case ieftine din lemn rotund Cheap log houses 10 case ieftine din lemn rotund Cheap log houses 11 case ieftine din lemn rotund Cheap log houses 12

Următorul exemplu de proiecte de case din lemn rotund este o casă românească, din zona de munte. Întinsă pe o suprafață de 172 de metri pătrați, casa poate fi ridicată, spun constructorii, în trei luni de zile. Prețul orientativ oferit de aceștia este de 200 de euro pe metru pătrat ceea ce ar duce la o sumă finală de circa 35,000 de euro. Casa este una cu un design plăcut, cu mansarda deschisa spre natura din jur printr-un balcon și ferestre largi. Ca și la exterior, interiorul este dominat de trunchiurile de lemn, coloana vertebrala a acestei case.

Imagini cu exteriorul și interiorul unei case din lemn rotund
Imagini cu exteriorul și interiorul unei case din lemn rotund

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor greatnews.ro:

5 case mici şi uşor de îngrijit. Idei de locuinţe ieftine şi frumoase
Proiecte de case mici cu mansardă. Locuinţa ideală, pe un teren de 300-400 mp
Proiecte gratuite de case – primul pas catre un vis implinit
Case mediteraneene fără etaj – Proiecte de vis
Case moderne mici, cu mansarda – alegerea practica