Simona Halep, zdrobită de liderul mondial la Turneul Campioanelor

Jucătoarea română de tenis Simona Halep a pierdut al doilea meci de la Turneul Campioanelor din Singapore.

Halep, numărul 4 mondial, nu a reușit să dubleze victoria din primul meci, cu americanca Madison Keys, cedând clar, în două seturi, în fața liderului WTA, Angelique Kerber.

Este a patra victorie pentru Kerber din cinci întâlniri cu Halep în 2016. Scorul partidei a fost 6-4, 6-2.

Începutul de meci i-a aparținut nemțoaicei Kerber, care caută să încheie cel mai bun sezon al carierei cu un succes la Turneul Campioanelor. Liderul mondial s-a desprins rapid la 3-1, dar Simona Halep a revenit spectaculos și a preluat conducerea: 4-3.

Românca a evoluat exact și a pus-o de multe ori în dificultate pe cea mai valoroasă jucătoare a lumii. Kerber, câștigătoare la Australian Open și US Open în acest an, a revenit, însă, rapid la conducerea jocului, întorcând scorul în favoarea sa: 5-4.

Românca l-a chemat pe antrenorul Darren Cahill pe teren, însă indicațiile acestuia au fost suficiente pentru a salva primul set, cedat după câteva greșeli neforțate, la 4.

Manșa secundă a debutat în aceeași manieră de dominare a sportivei din Germania. Kerber s-a desprins la 3-1, iar apoi, pe fondul unui joc slab al româncei, a crescut ecartul la 5-1.

Halep a părut destul de dezorientată pe teren, îndreptându-se spre scaun, cu toate că nu câștigase punctele necesare pentru câștigarea unui game.

S-a încheiat 6-4, 6-2 pentru numărul 1 WTA, care a obținut a doua victorie din Grupa Roșie la Turneul Campioanelor din Singapore.

Halep, care câștigase primul meci, cu Madison Keys (SUA), cu un scor identic, are nevoie de victorie în ultimul meci, în fața slovacei Dominika Cibulkova, pentru a se califica în semifinale.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.