Ludovic Orban s-a răsturnat cu mașina. „Ponta s-a oprit și a făcut o poză”

accident
Foto: bzi.ro

Prim-vicepreşedintele PNL, Ludovic Orban, a fost implicat într-un accident rutier în această după-amiază. El se întorcea în Bucureşti, după ce participase la Iaşi la festivităţile organizate cu ocazia Zilei Unirii, când maşina pe care o conducea s-a răsturnat în dreptul localităţii Sârca.

Ludovic Orban a povestit cum s-a produs accidentul: într-o curbă a pierdut controlul volanului şi autoturimsul a ajuns cu roţile în sus, în afara şoselei.

Liberalul a povestit că, din informațiile sale, premierul Victor Ponta s-a întors de la Iași pe același drum: a ajuns la scurt timp la locul accidentului și a făcut o poză cu mașina răsturnată.

„Ponta, când a trecut coloana oficială… Ponta a trecut după mine, și am înțeles că s-a oprit și a făcut o poză la mașină. Ar trebui să îi cereți poza”, a povestit Ludovic Orban, citat de digi24.ro.

Liberalul a mai spus că nu a avut viteză mare: „Spre deosebire de restul părților de carosabil, în viraj, în zonă era un fel de mâzgă. A intrat în derapaj mașina, a derapat înspre sensul opus, din care veneau mașini. Nu am avut viteză, cred că am avut o viteză aproape la limita legală, în jur de 65-70 de kilometri”.

„Alcoolemia mi-a fost testată aici, puteți să îi întrebați pe polițiști, erau aproape toți polițiștii de față. Toți cei care mă cunosc știu că eu nu consum alcool”, a spus el. Parlamentarul a fost pus de oamenii legii să sufle în etilotest și, potrivit acestuia, rezultatul a fost “zero”.

Accidentul s-a petrecut la mai puţin de 50 de metri distanță de indicatorul care avertiza că viteza maximă admisă în zonă este de 50 de kilometri pe oră.

„Pe fondul neadaptării vitezei într-o curbă, a pierdut controlul asupra direcției de mers și s-a răsturnat pe cupolă”, a explicat inspectorul principal Anca Vîjiac, purtător de cuvânt al IPJ Iași.

Parlamentarul se afla la volanul unei mașini Dacia Logan pusă la dispoziție de Camera Deputaților. Prim-vicepreședintele Partidului Național Liberal a participat la Iași la ceremoniile organizate cu ocazia împlinirii a 156 de ani de la Unirea Principatelor Române.

Ludovic Orban a mai fost implicat într-un accident rutier, în decembrie 2007, pe Șoseaua Cotroceni, în Capitală. Atunci, el a rănit o adolescentă de 14 ani, care a suferit o contuzie la braţ.

Recomandările editorilor GreatNews:

Ce le-a transmis Iohannis românilor de Ziua Unirii. Răspuns: „Scăpaţi-ne de Ponta!”
Senator PNL, dat afară din partid din cauza acuzațiilor de corupție
Cel mai bătrân elev din lume. Lecția minunată pe care ne-o oferă

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.